Je gasten worden DJ met Remote 1.2

Door: Statenweg - 24 reacties

De applicatie Remote voor de iPhone en iPod touch maakt het mogelijk iTunes op afstand te bedienen. Met versie 1.2 bepalen je gasten welke muziek er gedraaid wordt op een feestje.

Gasten kunnen nadat ze verbinding hebben gemaakt met de iTunes DJ playlist hun stem uitbrengen op een nummer of zelf een verzoeknummer indienen uit de beschikbare titels in de iTunes-bibliotheek. Wanneer een gast zijn voorkeur heeft laten blijken verschijnt er een hartje. Eenmaal uitgebrachte stemmen kunnen weer ingetrokken worden. Hoe meer stemmen het publiek heeft uitgebracht op een song, hoe sneller deze stijgt in de lijst met opkomende nummers.

Remote (gratis, vereist iTunes 8.1)

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  benj1989

  feest

 • Profielfoto
  Henriboersema

  Ik kreeg gisteren de melding via de store dat er een update voor remote was versie 1.3–’t zaakje gedownload maar vreemd genoeg verdwwen de update snel. Via de appstore naar een update gezocht en ook daar kwam die kort tevoorschijn
  of begin ik nu lijp te worden?

 • Profielfoto
  palahala

  Op mijn feestjes moet je je telefoon bij de ingang afgeven. Ik ken ook feestjes waar mensen die hun iPhone niet kunnen missen een eigen hoekje krijgen, waar ze andere sufferds hun suffe apps kunnen laten zien — iedereen blij:-)

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  iTunes wordt steeds mooier!
  (btw. Front Row ik denk voor iTunes 8.1)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Kewl! :D

 • Profielfoto
  Xigh

  Ahum, tsjah ik weet niet hoor, maar wat zegt het over een feestje als mensen het de moeite waard vinden om hun iPod/iPhone er bij te pakken, in de lijst op zoek te gaan naar een nummer, hun stem uit te brengen en dan te wachten op dat ene nummer. Misschien begin ik oud te worden, maar dat klinkt als een verdomd saai feestje;)

 • Profielfoto
  Jpunt

  Leuk concept, maar ik denk niet echt van toepassing op een huiskamerfeestje. Waar het wel leuk gaat werken is in cafés en kroegen (in Stairway to Heaven -Utrecht- zie je nu bijvoorbeeld ook op verschillende schermen FrontRow draaien, daar zou dit een ideale toevoeging zijn).

 • Profielfoto
  soulutions

  Geinig, maar deze functie op de AppleTV zou i.m.o. ook leuk zijn, aangezien ik mijn muziek e.d. vandaar over mijn stereo de woonkamer in mik…

 • Profielfoto
  Maced.2

  helemaal geweldig deze update…
  iTunes laait nu 3x zo snel in en start ook veel sneller op met een bieb van 15353 songs :D :D

 • Profielfoto
  binaries4me

  dit is echt super lachen. als ik een feestje thuis zit dan moet altijd iedereen door je itunes bladeren omdat ze het zo mooi en interessant vinden. laat ze nu maar lekker op hun eigen ipod of iphone prutsen en muziek raten. ik vindt het geweldig deze functie. ik denk dat apple daarom ook die nieuwe aireports heeft uitgebracht zodat je gasten alleen bij je itunes kunnen en niet bij de rest van je netwerk.

 • Profielfoto
  dequ

  je heb wel dat soort feestjes, in de patronaat in haarlem bijvoorbeeld: superstijl heet dat.
  Maar laat mij maar gewoon zelf mijn vinyl gebruiken veel leuker.:p
  Maar zeker leuke toevoeging.

 • Profielfoto
  RenderingRebel

  Al mijn vrienden zijn dj’s dus zetten we altijd gewoon 2 technics en 2 cdjs neer:P
  Maar opzich wel leuk bedacht

 • Profielfoto
  Bor

  Vet gaaf bedacht!

 • Profielfoto
  Erikaatje

  stoer!

 • Profielfoto
  janhh

  Dat worden weer hippe strandfeestjes zoals eerst met ipoddj van hercules:)

 • Profielfoto
  RTM85

  Je gaat toch niet serieus met je iPhone door iemand muziek browsen om een nummer aan te vragen. Ik vind uberhaupt die hele remote app al te veel werk:P Ik loop liever gewoon naar mn Mac toe!

 • Profielfoto
  Steph

  Kan het op school niet uittesten want het netwerk werkt niet mee. Maar moet je als ‘gast’ ook eerst je iphone koppelen aan itunes of dat niet ? Want als dat zo is, kan de ‘gast’ ook gewoon de muziek direct veranderen.

 • Profielfoto
  mymac

  @ Boje:

  Te veel werk… ben je de weg kwijt?:p *Zet beneden de muziek uit (afgespeeld vanaf de in de keuken staande iMac) vanaf boven zonder de trap af te hoeven lopen*;)

  Ik weet niet of dit een nuttige toevoeging is voor Remote/iTunes maar goed, leuk is het wel.

 • Profielfoto
  MacSjon

  dat gaat geinig worden. Net als anderen is het bij mij gebruikelijk dat iedereen zijn favo nummers in partyshuffle knalt. Nu kan iedereen dat lekker doen terwijl ze dus gewoon gezellig in de tuin blijven hangen.

  Remote is sowieso een uitvinding want nu hoef ik niet meer naar de iMac te lopen als ik in de garage, tuin of op zolder andere muziek wil horen. Lang leve Airtunes & Remote app.

 • Profielfoto
  Begbie

  @ Xigh: saai feessie idd!

  Leuk bedacht maar denk dat dit in de praktijk te omslachtig is. Zoveel toegevoegde waarde kennen mensen niet toe aan muziek. Bier bestellen met je iPhone, dat zou pas wat zijn! En vrijgezelle mooie meisjes van 22. Onbetaald…

 • Profielfoto
  Speedooo

  Het lukt mij alleen niet om te stemmen, kan iemand me daarmee helpen?

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik vind het erg leuk en gemakkelijk. Vanaf de bank kan ik nu mijn MB bedienen die via Airport wordt afgespeeld op mijn hifi. Ik kan alleen afspeellijsten selecteren, helaas niet de bibliotheek. Klopt dat of is dat een kwestie van instellen?? Ik kom er niet achter.

 • Profielfoto
  SebastienK

  Ik vind die iTunes DJ echt wel goed gevonden, helaas zegt het wel veel over het soort feestjes de ontwikkelaars van Apple frequenteren :sealed:

  Maar op zich is het echt wel een goed gevonden van Apple want het introduceert op deze manier een zeer goedkope versie van spontane tupperware parties waar gebruikers potentiële klanten op een ludieke manier de voordelen van een iPhone toelichten.

 • Profielfoto
  Siri

  @SebastienK
  Oke?
  En nou wat makkelijker nederlands:P