Statenweg
Statenweg Nieuws 11 maart 2009

iTunes 8.1 in aantocht nu te downloaden!

Vaak gaan nieuwe iPod-modellen vergezeld van een iTunes-update. Dat gaat ook op voor de vandaag geïntroduceerde iPod shuffle. Op de website van Apple is inmiddels een button verschenen met de tekst ‘iTunes 8.1 coming soon’. Onder het kopje ‘What’s New’ licht Apple alvast een tipje van de sluier op met betrekking tot de nieuwe functies.

In iTunes 8.1 wordt het mogelijk om cd’s te importeren als iTunes Plus-bestanden (hoge kwaliteit, 256 Kbps). Verder belooft Apple dat de nieuwe versie van iTunes een stuk sneller zal zijn dan zijn voorgangers als het aankomt op het laden van een omvangrijke muziekbibliotheek, het grasduinen in de iTunes Store en het synchroniseren van je iPod of iPhone. Ook zal de Genius sidebar worden uitgebreid met films en TV shows, zodat je voortaan niet alleen tijdens het luisteren maar ook tijdens het kijken suggesties ontvangt van gelijksoortige content.

Op een van de screenshots van iTunes 8.1 is te zien dat ‘Party Shuffle’ omgedoopt is tot ‘iTunes DJ’. Of deze naamswijziging ook verdere veranderingen met zich meebrengt is nog niet duidelijk.

Update: Via deze link is iTunes 8.1 te downloaden (met dank aan OMT-lid Broer Konijn). Inmiddels is de nieuwe versie ook te downloaden via de website.

Reageer op artikel:
iTunes 8.1 in aantocht nu te downloaden!
Sluiten