Statenweg
Statenweg Nieuws 9 maart 2009

iPhone heeft de meeste apps

Het gaat hard met de App Store. Volgens recente gegevens telt de store voor iPhone-software inmiddels meer dan 25.000 applicaties. Indrukwekkend als je bedenkt dat we nog geen jaar verwijderd zijn van het moment waarop Apple het platform openstelde voor ontwikkelaars, met een levendige business als gevolg.

Lange tijd gold Windows Mobile als het platform waarop het grootst aantal applicaties beschikbaar was, naar schatting zo’n 20.000. Dat aantal is tot stand gekomen in iets minder dan 9 jaar tijd. Ars Technica trekt hieruit een heldere conclusie: de groeispurt van de App Store heeft er toe geleid dat Windows Mobile op dit vlak in korte tijd is ingehaald en er voor de iPhone momenteel meer applicaties beschikbaar zijn dan voor welk mobiele platform dan ook. En dat terwijl Windows Mobile een veel groter marktaandeel heeft dan de iPhone, omdat het OS op toestellen van diverse fabrikanten is terug te vinden.

Welke factoren maken volgens jou de iPhone zo’n enorm aantrekkelijk platform voor ontwikkelaars?

Reageer op artikel:
iPhone heeft de meeste apps
Sluiten