Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 2 maart 2009

iMac voorraad droogt op, nieuw model in aantocht?

In de afgelopen weken verschenen diverse berichten dat de beschikbaarheid van Apple’s iMac terugloopt. Apple maakte eerder al bekend dat voorraden in de nabije toekomst zouden teruglopen. Daar komt nu bij dat diverse online winkels weinig of geen iMacs meer beschikbaar hebben. Met name het 24″ 3 Ghz model lijkt overal uitverkocht te zijn. Amazon, de grootste online Apple reseller, heeft dit model zelfs volledig uit de database verwijderd.

Deze berichten vermoeden dat een update van de iMac op handen is. De alles-in-één familiecomputer van Apple is inmiddels ook wel toe aan een update aangezien de huidige modellen bijna een jaar geleden uitkwamen. De Mac mini is na 1,5 jaar overigens ook nodig toe aan een update. Eerder opgedoken foto’s zouden het nieuwe model laten zien maar bieden praktisch weinig houvast bij de voorspelling of Apple nog toekomst ziet in de instap-Mac.

Informatie over een datum waarop we nieuwe hardware mogen verwachten is helaas schaars. In het geruchtencircuit wordt gesproken over een persbijeenkomst op 24 maart. Deze zou dan echter meer moeten brengen dan een ‘minor’ update van iMac of Mac mini. Een onbekende Japanse website denkt dat het morgen (dinsdag 3 maart) al zover is. Met dit soort bronnen blijft het echter speculeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMac voorraad droogt op, nieuw model in aantocht?
Sluiten