Hackers verbinden toetsenbord aan iPhone zonder jailbreak

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

De mensen van Perceptive Development staan bekend om hun al dan niet legale hacks voor bestaande electronica. Onlangs hebben ze hun soldeerbouten gericht op de iPhone en zo is het ze gelukt om er een los PDA toetsenbord aan te sluiten. Nu lijkt dit wapenfeit op zichzelf niet bijzonder aangezien het aansluiten van keyboards op de iPhone niet nieuw is. Nooit eerder lukte dit echter zonder de iPhone te jailbreaken.

Men heeft het toetsenbord dan ook niet aangesloten via de dock-connector omdat die niet toegankelijk is in de iPhone SDK. In plaats daarvan is de in-/uitgang voor de koptelefoon gebruikt. Deze mag namelijk wél gebruikt worden door developers. Met een printplaatje tussen toetsenbord en koptelefoonplug en een standaard Terminalprogramma uit de App Store slaagden de bollebozen van Perceptive Development in hun missie.

Of hiermee de heilige graal bereikt is voor een ieder die niet overweg kan met het on-screen toetsenbord van de iPhone valt te betwijfelen. Om te beginnen werkt de hack vooralsnog alleen binnen de terminal en niet in Apps als Mail of Safari. Daarnaast kan meer verwacht worden van iPhone OS 3.0 waarbij het mogelijk wordt voor ontwikkelaars van hard- en software om externe apparatuur (zoals toetsenborden) aan de iPhone te koppelen via Bluetooth, WiFi of dockconnector.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  michielrutjes

  Heilige graag??

  In ieder geval creatief! Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat je je externe keyboard kan aansluiten, zonder je schuldig te hoeven voelen:)

 • Profielfoto
  Ouistiti

  ik vond het nog interessant nieuws tot ik aan het ‘Daarnaast kan meer verwacht worden van iPhone OS 3.0…’-stukje kwam..

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dat hebben ze fijn gedaan. Alleen heb je der niks an. Ik vind heel dat gelul over het toetsenbord trouwens nogal overdreven. Het gaat niet zo snel als een groot toetsenbord maar het gaat sneller dan smsen. Ondertussen typ ik even lange mails met mijn iPod Touch als op mijn computer.

 • Profielfoto
  Mr. Nathan

  Dat is wel heel stoer:p
  alleen op dit filmpje ziet het er naar uit dat je sneller op het touchscreen typt dan dat kleine toetsenbordje, ben benieuwd wat voor toetsenborden er gaan komen in de nieuwe OS

 • Profielfoto
  Delars

  Misschien is dit met de komst van OS 3.0 interessant voor accessoires makers.

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  het niet nieuw linkje wijst naar hetzelfde filmpje als op jullie site… Vlgs mij klopt er iets niet

 • Profielfoto
  formulefan

  Waarom is het keyboard in het filmpje dan gekoppeld aan de dockconnector en niet zoals de tekst doet vermoeden aan de hoofdtelefoonuitgang? Dit filmpje is een beetje raar bij dit artikel. Iets gaat verkeerd jongens.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @formulefan: ik herinner me een ander filmpje getoond in OMT dat exact hetzelfde is en waar een jailbreak nodig was; er is inderdaad iets mis!:(

  Maar wel leuk:) maar niet meer compact :(

 • Profielfoto
  netherfred

  Een toetsenbord met WIFI??? What’s next?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zou niet weten waarom ik voor mijn iPhone een toetsenbord mee zou nemen. Dan kan je beter met een MacBook op stap gaan. Ik vind het toetsenbord van de iPhone prima typen en dan heb ik geen dunne vingers en hou ik ‘m niet eens dwars, maar gewoon rechtop.