Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 maart 2009

Hackers verbinden toetsenbord aan iPhone zonder jailbreak

De mensen van Perceptive Development staan bekend om hun al dan niet legale hacks voor bestaande electronica. Onlangs hebben ze hun soldeerbouten gericht op de iPhone en zo is het ze gelukt om er een los PDA toetsenbord aan te sluiten. Nu lijkt dit wapenfeit op zichzelf niet bijzonder aangezien het aansluiten van keyboards op de iPhone niet nieuw is. Nooit eerder lukte dit echter zonder de iPhone te jailbreaken.

Men heeft het toetsenbord dan ook niet aangesloten via de dock-connector omdat die niet toegankelijk is in de iPhone SDK. In plaats daarvan is de in-/uitgang voor de koptelefoon gebruikt. Deze mag namelijk wél gebruikt worden door developers. Met een printplaatje tussen toetsenbord en koptelefoonplug en een standaard Terminalprogramma uit de App Store slaagden de bollebozen van Perceptive Development in hun missie.

Of hiermee de heilige graal bereikt is voor een ieder die niet overweg kan met het on-screen toetsenbord van de iPhone valt te betwijfelen. Om te beginnen werkt de hack vooralsnog alleen binnen de terminal en niet in Apps als Mail of Safari. Daarnaast kan meer verwacht worden van iPhone OS 3.0 waarbij het mogelijk wordt voor ontwikkelaars van hard- en software om externe apparatuur (zoals toetsenborden) aan de iPhone te koppelen via Bluetooth, WiFi of dockconnector.

Reageer op artikel:
Hackers verbinden toetsenbord aan iPhone zonder jailbreak
Sluiten