Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 29 maart 2009

Gevaar hoge roamingkosten steeds minder

Als het Europees Parlement en de Europese Raad akkoord gaat, betaal je per 1 juli 2009 in landen die onderdeel zijn van de Europese Unie nooit meer dan 1 euro per megabyte voor het gebruik van data op je iPhone in het buitenland. De EU is dit met de mobiele telecom providers overeengekomen. Momenteel kun je verrast worden met rekeningen op basis van 5 euro per megabyte.

Het wordt zelfs nog mooier. Juli 2010 gaat het maximum naar 80 eurocent en een jaar later naar 50 eurocent. Ook voor gesprekskosten en SMSjes zijn maxima afgesproken. Uiteraard blijft het wachten totdat dataverbruik in Europa gewoon in je databundel zit of op basis van fair use inclusief is.

Om al te grote verrassingen op je rekening te voorkomen wordt per 1 juli 2010 een standaard limiet van 50 euro ingesteld voor roaming. Dit limiet kan door de gebruiker aangepast worden. Wanneer je 80% van het limiet bereikt hebt, krijg je een waarschuwing van je provider.

Reageer op artikel:
Gevaar hoge roamingkosten steeds minder
Sluiten