Statenweg
Statenweg Geruchten 29 maart 2009

Gerucht: Skype komt volgende week met iPhone-applicatie (UPDATE)

Skype komt met een eigen iPhone-applicatie, dat meldt Gigaom op basis van ‘betrouwbare bronnen’. De introductie van de applicatie vindt mogelijk aanstaande woensdag plaats op CTIA Wireless, de grootste telecombeurs in de VS.

Inmiddels kent Skype meer dan 405 miljoen gebruikers en is daarmee de grootste VOIP-dienst ter wereld. De iPhone is een van de weinige mobiele platforms waarop Skype nog niet te vinden is. Echter, met applicaties als Fring, IM+, Nimbuzz en Truphone is het al mogelijk om via het Skype-protocol contact te leggen met andere gebruikers.

Momenteel is VOIP op de iPhone alleen mogelijk via een Wifi-verbinding. Telecombedrijven zijn huiverig om diensten als Skype op het mobiele netwerk (3G) toe te staan. Zij vrezen een toenemende belasting van het netwerk en teruglopende inkomsten uit telefoongesprekken.

Update: Cnet heeft een review gepubliceerd en schrijft dat Skype for iPhone vanaf dinsdag gratis beschikbaar komt in de App Store. Zoals verwacht zal Skype alleen werken via een Wifi-verbinding, met uitzondering van de chatfunctie.

Reageer op artikel:
Gerucht: Skype komt volgende week met iPhone-applicatie (UPDATE)
Sluiten