Gerucht: Skype komt volgende week met iPhone-applicatie (UPDATE)

Door: Statenweg - 12 reacties

Skype komt met een eigen iPhone-applicatie, dat meldt Gigaom op basis van ‘betrouwbare bronnen’. De introductie van de applicatie vindt mogelijk aanstaande woensdag plaats op CTIA Wireless, de grootste telecombeurs in de VS.

Inmiddels kent Skype meer dan 405 miljoen gebruikers en is daarmee de grootste VOIP-dienst ter wereld. De iPhone is een van de weinige mobiele platforms waarop Skype nog niet te vinden is. Echter, met applicaties als Fring, IM+, Nimbuzz en Truphone is het al mogelijk om via het Skype-protocol contact te leggen met andere gebruikers.

Momenteel is VOIP op de iPhone alleen mogelijk via een Wifi-verbinding. Telecombedrijven zijn huiverig om diensten als Skype op het mobiele netwerk (3G) toe te staan. Zij vrezen een toenemende belasting van het netwerk en teruglopende inkomsten uit telefoongesprekken.

Update: Cnet heeft een review gepubliceerd en schrijft dat Skype for iPhone vanaf dinsdag gratis beschikbaar komt in de App Store. Zoals verwacht zal Skype alleen werken via een Wifi-verbinding, met uitzondering van de chatfunctie.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Maersk

  Niet echt een toevoeging lijkt me? Ik denk dat andere ontwikkelaars slimmer hebben ingespeeld op de iphone van Skype zelf.

 • Profielfoto
  Delars

  Ben benieuwd. Ben wel een actief skype gebruiker.

 • Profielfoto
  henkverhaar

  A.s. woensdag? Da’s 1 april toch?

 • Profielfoto
  rdesign

  yup, woensdag is het 1 april. Is het in het buitenland dan ook ‘grapjesdag’?:P Zo ja, dan… Nee. Geen Skype. Maar dat kan natuurlijk ook net zijn dat ze willen dat we denken. (Geen goede zin, sorry. t’ Is weekend!)

  Oftewel, we wachten af!:D

 • Profielfoto
  Appa

  ”teruglopende inkomsten uit telefoongesprekken”?
  De meeste mensen hebben toch gewoon een abbo?

 • Profielfoto
  Maersk

  Maar door Skype maken waarschijnlijk meer mensen gebruik van het netwerk van Skype dan van het netwerk van hun provider.;)

 • Profielfoto
  iDecide

  Zat al een behoorlijke tijd met de vraag; ‘Waarom maakt Skype zelf geen applicatie voor de iPhone/iPod Touch?’ Omdat ik wel gebruiker van Fring ben, maar daar zitten toch wel wat beperkingen aan ten opzichte van Skype.

  Neem aan dat deze applicatie (mocht deze er komen) ook gewoon bruikbaar is i.c.m. iPod Touch 2G?!

 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  iPod Touch 2G heeft toch helemaal geen ingebouwde microfoon?

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Zou het ook zo kunnen zijn dat Apple het verbied (of weigert) om zulke app’s te bouwen voor de iPhone?

 • Profielfoto
  snipper

  Dit klinkt niet eh.. bizar genoeg voor een “april fools’ day” grap. :)

 • Profielfoto
  apst

  @Jeroen: De iPod Touch 2G heeft geen fysieke ingebouwde microfoon, maar je kunt er wel een headset met een microfoon op aansluiten. Zoals deze: http://store.apple.com/nl/product/MA850G/A?mco=MzE2OTkzMQ

 • Profielfoto
  mindbubble

  De introductie staat gepland voor dinsdag 31 maart in de VS.

  Ik gebruik zelf overigens sinds enige tijd mijn Touch met Apple headset en kan via Fring skypen, bellen en gebeld worden.