Even Apeldoorn bellen… maar niet op de iPhone

Door: Koen van Tongeren - 38 reacties

De marketeers van Icemobile dachten een leuke manier gevonden te hebben om de iPhone in te zetten bij een campagne voor Centraal Beheer. Inderdaad, de ‘Even Apeldoorn Bellen’ verzekeraar.

Icemobile maakte een iPhone App die, na aanraking van het icoontje, een virtuele barst op het touchscreen toont, gevolgd door een lawine aan vallende icoontjes. Tot slot verscheen de slogan die in Nederland al meer dan 20 jaar synoniem is voor hilarische commercials.

Helaas kon men in Cupertino niet lachen om de iPhone app, zo valt te lezen op Bright. Na ampel beraad besloot Apple het Centraal Beheer geintje niet toe te laten in de App Store. iPhone-gebruikers zouden maar verward raken door dit soort ongein.

Daarom kunnen we nu alleen nog genieten van de Centraal Beheer App door het te bekijken in een YouTube filmpje. De ontwikkelaars laten daarin zien wat wij allemaal op onze iPhone zouden kunnen hebben als met in Cupertino wat meer gevoel voor humor had.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Amerikaanse betutteling. Helaas een smet die Apple steeds vaker op zich lijkt te hebben… Ik vind het idee wel leuk bedacht met die barst. Hoewel de vallende icons wel origineler konden. Iets met een grafische kaart die begint te flippen zou realistischer zijn geweest :p

 • Profielfoto
  LeonB

  Wat jammer! Ik had ‘m graag op m’n iPhone gehad. Hoog verjaardagsfeestjes-gehalte!

 • Profielfoto
  Pandabeer

  Zoiets bestaat toch al lang? die andere versie heet cracked en is te krijgen via cydia.

 • Profielfoto
  imathijs

  Paarse broek….

 • Profielfoto
  iNsane

  Gewoon belachelijk van apple. Steve zei vooraf toch duidelijk dat er niks zou worden geweigerd tenzij het porno of ‘malicious code’ (e.d.) betrof? Waarom dan toch dat betuttelende gedoe?

  Ik ben heel blij met m’n iPhone maar tegelijkertijd kijk ik ook met steeds meer interesse naar wat Android het komende jaar gaat doen.

 • Profielfoto
  saewer

  @ iNsane: vergeet de Palm Pre niet. Daar verwacht ik meer van (lees: iPhone killer) dan Android.

  Maar Apple kom op zeg, jullie lijken wel een stelletje ambtenaren!

 • Profielfoto
  saewer

  @ iNsane: vergeet de Palm Pre niet. Daar verwacht ik meer van (lees: iPhone killer) dan Android.

 • Profielfoto
  Nick Nack

  ampeL beraad?

  Chinees?:D

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Geef Apple groot gelijk. Surfde van de week naar een site op mijn iPhone, toen ik na aanraken ineens een barst in mijn scherm zag. Schrok me rot! Bleek een pop-over commercial te zijn. Niet leuk! :angry:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ Chantal C. Whahaahaha!! :p *wijzend

 • Profielfoto
  error

  Dus… 10.000 fart-apps is geen probleem… maar een leuk visueel geintje wel.

 • Profielfoto
  CasaMan

  Duidelijk dikke hoax om media te halen.. Jammer dat jullie er in trappen..

 • Profielfoto
  Macteach

  ampeL beraad is correct Nederlands beste Nick!

  Het bijvoeglijk naamwoord ampel betekent ‘uitvoerig, tot in detail’. Het is ontleend aan het Frans (ample) dat het weer leende uit het Latijn (amplus).

 • Profielfoto
  pinkie

  @ Nick Nack, am·pel bn, bw breedvoerig: na ~e bespreking

 • Profielfoto
  sally

  Die icoontjes vallen niet echt lekker hard kapot..
  Het had nog veel dramatischer gekund,

 • Profielfoto
  iAlwin

  O wat slap dit zeg. Goede keuze van Apple om deze niet toe te laten in de SLAppStore…

 • Profielfoto
  Stripe

  Haha. Erg tof!
  Die Centraal Beheer reclames ook weer eens leuk om te zien:D

 • Profielfoto
  Jolla

  @Casaman: de applicatie is naar mijn weten meerdere keren in verschillende vormen aan Apple aangeboden, zonder succes. Zeker geen vooropgezette hoax. Nu krijgt de campagne gelukkig nog wel een beetje aandacht.

 • Profielfoto
  the_one

  Pff wat een onzin! Dit is gewoon goed bedachte reclame!

  @Chantal C.: Je kiest er bewust voor om deze app te downloaden. Je weet dat er een barst aankomt;)

 • Profielfoto
  iSponge

  @Chantal C.::D vet! welke site?:P

  Anyway.. ik vind het persoonlijk wel leuk.. die barst is best realistisch (iig in’t filmpje). Die vallende icoontjes zijn wel beetje afgezaagd… maarja…

 • Profielfoto
  kaiser pro

  heb all een enorme barst in mijn scherm, dus heb zo’n app niet nodig. best irritant trouwens.

 • Profielfoto
  Maersk

  Dat eeuwige Cupertino:P

 • Profielfoto
  santi

  Ach, Amerika gaat zó raar me reclames om dat het niet gek is wat hier aan de hand is. Overigens is Amerikaanse reclame net zo fascinerend als beperkt. Zo heb ik dit jaar het voorrecht gehad om de finale van de Superbowl te zien. Gaaf hoor, dat wel. Verder mogen we in onze handen klappen als er net zoveel mensen Iphone zouden gebruiken als in Nederland.

 • Profielfoto
  ctxppc

  We gaan Apple bombarderen met requests! http://www.apple.com/feedback/itunes.html;)

 • Profielfoto
  iJust

  ctxppc: wacht even: we gaan Apple dus bestoken met verzoeken om een reclame-app toe te laten? Ik veronderstel dat je ook voorstander bent van meer reclame op tv dan?

  Get a life…

  Verder begrijp ik best dat Apple dit niet toelaat. Het gaat er niet om dat ze een barst laten zien (ze hebben naar het schijnt ook geprobeerd met een aquariumachtig beeld, en daar dan debarst overheen)
  Het gaat erom dat je bij een barst niet Apeldoorn, maar eerst Apple belt.

 • Profielfoto
  LEXY

  Terecht geweigerd door Apple. Als ze reclames in de vorm van Apps gaan toelaten is het einde zoek.
  Ik word al strontziek van die constante reclame aanvallen overal om ons heen. Laat de iPhone en AppStore daar lekker verschoond van blijven!!!

 • Profielfoto
  Chantal C.
 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  maak er dan een downloadable iTunes movietje van, of een movie op een site…er is geen verschil.

 • Profielfoto
  Anoniem

  LEXY, iJust en anderen: het gaat er niet om of je deze reclame leuk vindt, maar of Apple het (morele) recht heeft om voor gebruikers te bepalen wat die wel of niet zien. Steve Jobs heeft ooit een ruimhartig toelatingsbeleid beloofd en we zien keer op keer dat daar niets van terecht komt. Aangezien we nog steeds in die verdomde vendor lock-in zitten (tenzij je het ding jailbreakt) betekent dat dat Apple voor mij gaat lopen bepalen wat mijn tere ziel aan kan en daar wordt ik wel pissig van. Het is een mooi apparaat, maar ik begin te hopen dat er toch iets vergelijkbaars op de markt zal komen dat me wat minder afhankelijk maakt.

 • Profielfoto
  topaj

  Compileer voor itunes, dat kan met zo’n profile.
  Downloaden wij hem via 1 of andere site, en kunnen we ‘m er gewoon opzetten.

 • Profielfoto
  cmegens

  @iedereen die dit niet begrijpt.

  Kijk even goed wat deze (non-)app de gebruiker vertelt. Als je iPhone defect gaat zou je apeldoorn moeten bellen, dat is wat de reclame je vertelt.

  Apple ziet dit als verwarring zaaien, want zij willen namelijk dat wanneer je iPhone kapot gaat dat je Apple belt voor je garantie en support, wat ook de meest logische stap is.

  Bovendien, stel mijn glas gaat echt kapot en ik bel Apeldoorn? Krijg ik dan een nieuwe? dacht het niet dus.

  Al met al snap ik het wel dat deze “sluik” reclame, die verkeerde informatie verspreid Apple niet kan bekoren.

  Daarbovenop: klagen over het gesloten karakter van de iPhone is de nieuwste rage. Ten eerste: jailbreaken is gewoon nog steeds toegestaan in NL. Ten tweede: ik heb meer diverse nuttige Apps die gewoon echt goed werken op mijn iPhone, die ik dagelijks gebruik (trein bijvoorbeeld) die ik nooit vantevoren op WM heb gezien. Dus wat is dan het voordeel van een open karakter als er een hoop troep verschijnt?

 • Profielfoto
  Dennis002

  Als mensen deze reclame niet snappen dan kunnen ze de iPhone ook niet bedienen vermoed ik..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Op het eerste gezicht kan je zeggen dat Apple weinig gevoel voor humor heeft.
  De reclame is grappig en leuk bedacht, maar inderdaad bel je bij een barst in je iPhone niet naar Apeldoorn, maar naar Apple (als ‘ie nog bellen wil..:)
  Tenzij……Apeldoorn een extra voordelige verzekering heeft voor de iPhone…tegen breuk en andere ongevallen?! Dan gaan we ECHT Apeldoorn bellen.
  Kom op jongens….!!

 • Profielfoto
  SvS

  Wat flauwwww van Apple.
  Is anders een erg origineel en komische idee!
  (laten we dat reclameboodschap anders dan verwijderen, alleen dat barst en ‘regen’ laten staan, merkloos, zonder enig doel)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  cmegens: “klagen over het gesloten karakter van de iPhone is de nieuwste rage”

  Klagen over de iPhone is inderdaad een rage (hoge bomen voorbeeld) maar de kritiek op Apple is volkomen terecht. Iedereen weet dat de meeste keuzes die Apple maakt, meer met belangen van zakenpartners te maken hebben dan met ethiek of merkbescherming.

  De iPhone rage is er een waar iedereen op wil mee liften. Dat Apple ongegeneerd flirt met alles en iedereen die met veel geld over de balk wil komen is jammer omdat het tenkoste gaat van de functionaliteit.

 • Profielfoto
  Edwin377

  aangezien het opstarten van een applicatie altijd enige tijd duurt kan dit in ieder geval niet het echte opstarten van de app zijn. Als het al echt is dan moet de app. eerst gestart zijn en dan een screenshot van het scherm laten zien waarna er bij de volgende aanraking meteen een barst verschijnt.

 • Profielfoto
  Joost.B

  Open anders even de Nu applicatie op je iPhone of iPod Touch. Ik kreeg er vanochtend dezelfde reclame op, over de normale inhoud van Nu heen: een barst, het scherm wordt donkerder en de tekst verschijnt even later: …even Apeldoorn bellen…

 • Profielfoto
  63743 Master

  Ik vind hem geniaal! Ik vind het een geweldige app, maar ik snap wel dat Apple hem niet toelaat.

  Inderdaad, het wordt een verschrikkelijke rommel als we reclame zelfs converteren naar applicaties. Maar in dit geval kiest de gebruiker er toch zelf voor om de applicatie te downloaden (“om zichzelf te laten verwarren?”)

  Ik vind het zonde dat Apple het niet toelaat. Maar reclame in de AppStore wordt natuurlijk ook een rommeltje. Toch hoop ik dat ik hem op mijn iPhone kan zetten!