Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 maart 2009

Even Apeldoorn bellen… maar niet op de iPhone

De marketeers van Icemobile dachten een leuke manier gevonden te hebben om de iPhone in te zetten bij een campagne voor Centraal Beheer. Inderdaad, de ‘Even Apeldoorn Bellen’ verzekeraar.

Icemobile maakte een iPhone App die, na aanraking van het icoontje, een virtuele barst op het touchscreen toont, gevolgd door een lawine aan vallende icoontjes. Tot slot verscheen de slogan die in Nederland al meer dan 20 jaar synoniem is voor hilarische commercials.

Helaas kon men in Cupertino niet lachen om de iPhone app, zo valt te lezen op Bright. Na ampel beraad besloot Apple het Centraal Beheer geintje niet toe te laten in de App Store. iPhone-gebruikers zouden maar verward raken door dit soort ongein.

Daarom kunnen we nu alleen nog genieten van de Centraal Beheer App door het te bekijken in een YouTube filmpje. De ontwikkelaars laten daarin zien wat wij allemaal op onze iPhone zouden kunnen hebben als met in Cupertino wat meer gevoel voor humor had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even Apeldoorn bellen… maar niet op de iPhone
Sluiten