Statenweg
Statenweg Nieuws 7 maart 2009

Cydia komt met alternatieve App Store

Door aanpassingen te maken aan de software op de iPhone, een zogenaamde jailbreak, maakt Cydia het mogelijk applicaties van derden te installeren. Hiermee omzeilt het de App Store, het officiële kanaal voor de verkoop en distributie van applicaties op de iPhone, waarover Apple strenge controle houdt. Cydia komt nu met een tegenhanger van de App Store om naast gratis applicaties ook applicaties met een prijskaartje aan te kunnen bieden.

Dit zou een alternatief kunnen bieden aan ontwikkelaars wiens applicatie niet is toegelaten tot de App Store. Apple zal deze ontwikkeling echter niet toejuichen. De App Store zorgt voor extra inkomsten van consumenten die eerder een iPhone hebben aangeschaft. Alternatieve App Stores zullen mogelijk leiden tot lagere verkoopcijfers. Daarnaast vreest Apple voor de stabiliteit en veiligheid van de iPhone. Onlangs stelde het bedrijf dat het uitvoeren van een jailbreak niet is toegestaan omdat het inbreuk maakt op de copyrights van de software op het toestel.

Is het anno 2009 nog aantrekkelijk om je iPhone te hacken nu de officiële App Store meer dan 15.000 applicaties telt?

Reageer op artikel:
Cydia komt met alternatieve App Store
Sluiten