Bestemming veilig bereikt, dankzij Apple?

Door: Statenweg - 8 reacties

Een opmerkelijke patentaanvraag van Apple omschrijft een navigatiesysteem voor in de auto dat de veiligheid van de inzittenden moet verhogen tijdens het rijden. Het al dan niet ingebouwde apparaat met touch-screen dat in verbinding staat met diverse sensoren in en rond het voertuig is zo ontworpen dat de bestuurder tijdens het rijden zijn aandacht op de weg blijft richten en niet afgeleid wordt door bijvoorbeeld het invoeren van een bestemming.

De sensoren bepalen onder meer of de auto in beweging is. In dat geval is het systeem niet te bedienen door de bestuurder van het voertuig, maar uitsluitend door een medepassagier. Sensoren bepalen of een bijrijder aanwezig is en vanuit welke hoek de informatie wordt ingevoerd op het touch-screen.

Maar het gaat nog een stapje verder. Door gebruik te maken van bio-metrische gegevens, zoals vingerafdrukken, stemherkenning of een irisscan, kunnen rechten worden toegewezen aan individuele personen. Deze rechten kunnen verschillen naar gelang een persoon plaatsneemt achter het stuur of als bijrijder. Zo kan aan meer ervaren bestuurders toestemming verleend worden om bepaalde handelingen toch uit te voeren tijdens het rijden, maar mogen personen met minder ervaring het navigatiesysteem uitsluitend bedienen wanneer ze achter het dashboardkastje plaatsnemen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Xiapano

  Eerste aanwijzingen voor de iCar ?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Pff, dat lijkt mij betutteling ten top… Ook een hele hoop extra electronica waar ik niet voor ga betalen. Doe mij dan maar een TomTom :p

 • Profielfoto
  Ouistiti

  ik hoor de miserie al van ver: je kan apparatuur in je auto dan niet bedienen wanneer je het wilt, want ‘de sensoren’ laten het niet toe.. etc.

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Ik wacht wel op de review van Top Gear. :D

 • Profielfoto
  acb

  Be-la-che-lijk….

 • Profielfoto
  sypie

  Het is maar een patent, zoals er zoveel aangevraagd worden. Het gaat puur om het vastleggen van het idee, er zijn zoveel dingen die nooit in productie komen. Patenten zorgen er alleen voor dat een idee vastgelegd is zodat niemand anders er binnen een X aantal tijd mee vandoor kan gaan.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Weet je, ik ben allang blij als ze gewoon een f*cking TomTom achtige navigatie maken. Die Amerikaanse kermis kan me gestolen worden. Jezus!

 • Profielfoto
  ctxppc

  iCar!!!! :D De jaguar van Apple Inc. (“Computer” is immers al weg!) :p