Apple patenteert geavanceerde afstandsbediening Apple TV

12 reacties

In een recent opgedoken patentaanvraag heeft Apple een aantal idee├źn vastgelegd voor een geavanceerde afstandsbediening, bedoeld voor de Apple TV.

De remote heeft veel weg van de populaire Wii. De omschreven techniek maakt gebruik van IR-sensoren en een accelerometer, waardoor het mogelijk wordt bewegingen van de remote waar te nemen en plaatsen op het scherm aan te wijzen. Denk hierbij aan het selecteren van items in een menu, het scrollen door CoverFlow middels draaibewegingen en het in- en uitzoomen van foto’s door de remote naar voren en achteren te bewegen.

De verleiding is groot om te denken dat de bediening ontwikkeld wordt om de Apple TV in de toekomst geschikt te maken voor het spelen van games. Zoals altijd biedt een patentaanvraag geen garantie dat de omschreven techniek in toekomstige producten is terug te vinden.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  johvdbroek

  Zou een prima opsteker zijn voor Apple TV, b.v. Games op Apple TV geeft meer functies en aantrekkelijk als game console?

  De films huren of kopen komen toch van z’n lang zal ze leven nooit in Nederland.

 • Profielfoto
  Afroman

  Dit is wel kick-ass als de hell, uitbrengen die hap!

 • Profielfoto
  Bumba86

  Zou wel leuk zijn, Apple die de gamingconsoleweg opgaat …

  Off-topic:
  Wat is er eindelijk veranderd in de Apple TV software update van gisteren?

 • Profielfoto
  rdesign

  supervet.:D

 • Profielfoto
  jeroentje

  goed om te lezen dat Apple zich inzet voor de appleTV en dus niet opgeeft de aanhouder zal winnen!!

 • Profielfoto
  BigAL

  Apple Tv heeft zijn beste tijd gehad. Let’s face it. Het is niet voor niets dat nu al zo lang in Nl nog geen films gehuurd kunnen worden.
  Steve noemde Apple TV ooit “a hobby”. Ik denk dat hij gelijk heeft.

 • Profielfoto
  Mette

  Wat ik eigelijk nog steeds niet begrijp is dat voor afstandsbedieningen nog bijna steeds gebruik gemaakt wordt van IR en niet van bluetooth. Zeker met zulk een afstandsbediening moet de ergernis toch enorm zijn telkens te moeten ‘richten’?
  En als de batterijlevel wat lager wordt zal hier helemaal niet meer mee te werken zijn…

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Hoe vaak moet je bijvoorbeeld je bluetooth-oortje van je GSM opladen? Vergelijk dat eens met hoe vaak je nieuwe batterijen in je AB moet doen en je weet waarom het nog met IR werkt;)

 • Profielfoto
  nookie

  @ Bumba: Dat is dan de 2e keer dat Apple dit gaat doen. De eerste keer was een grote flop. Zie hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Bandai_Pippin

 • Profielfoto
  R-Flow

  Als ze zich echt op de game markt storten met deze techniek zullen ze waarschijnlijk nog wel last gaan krijgen van Nintendo.

 • Profielfoto
  BSDaemon

  Klinkt toch erg veel als de Fiire-chief voor LinuxMCE. Daar hebben ze alleen nog nooit over mooie vormgeving nagedacht… Maar is ook een ‘gyro’ afstandsbediening.
  (zie ook: http://www.fiire.com/fiire-chief.php)

 • Profielfoto
  macboy

  Wat dacht je van bij de alle Mac’s :p