Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 maart 2009

Apple nestelt zich op Twitter

Wie de afgelopen twee jaar niet onder een rots gezeten heeft kent ongetwijfeld het werkwoord Twitteren. Kort samengevat komt de bezigheid neer op een combinatie van bloggen en instant-messaging. Mensen leggen er hun diepste en meest persoonlijke zielsroerselen op bloot in maximaal 140 karakters. Geen platform dus voor een non-communicatief bedrijf als Apple zou je denken. Toch is men in Cupertino aan het Twitteren geslagen. Hiermee heeft Apple eindelijk het goede voorbeeld van One More Thing gevolgd.

Wie hoopt bedrijfsgeheimen of persoonlijke hersenspinsels van Steve Jobs in de Tweets van Apple te lezen komt bedrogen uit. De Twitter pagina van Apple beperkt zich tot nieuws rond filmtrailers op Apple’s Movie Trailer pagina. Toch is het interessant om te zien hoe reactie-tweets van andere Twitteraars persoonlijk beantwoord worden door medewerkers van Apple. Voor een bedrijf wiens woordvoerders niet veel meer dan ‘geen commentaar’ in hun vocabulaire hebben is het een verfrissende verrassing.

Reageer op artikel:
Apple nestelt zich op Twitter
Sluiten