Statenweg
Statenweg Nieuws 24 maart 2009

Apple aangeklaagd wegens e-books op de iPhone

De iPhone dankt zijn veelzijdigheid grotendeels aan de meer dan 25.000 applicaties die voor het platform geschreven zijn. Een aantal van deze apps, waaronder Kindle for iPhone, maakt het toestel geschikt voor het lezen van e-books.

Het Zwitserse bedrijf MONEC heeft Apple aangeklaagd omdat het meent dat de iPhone inbreuk maakt op een patent dat het bedrijf sinds 2002 in bezit heeft. Hierin wordt een ‘licht gewicht’ elektronisch apparaat omschreven voor het lezen van e-books met een LCD touch screen dat ge├»ntegreerd is in een platte behuizing.

Volgens MONEC, dat zich onder meer bezighoudt met beheren van patenten op het gebied van mobiele communicatieoplossingen, zet Apple de iPhone in de markt als een apparaat voor het lezen van e-books, door digital book reader applications te verkopen in de App Store.

Reageer op artikel:
Apple aangeklaagd wegens e-books op de iPhone
Sluiten