Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 maart 2009

App Store allerbeste mobiele softwarewinkel

Toen Apple in juli 2008 de App Store opende had het bedrijf een primeur. Nog niet eerder had een maker van een mobiele telefoon een eigen service voor kopen en verkopen van software gebouwd. Inmiddels is dit idee overgenomen door alle andere grote spelers. Android heeft zijn eigen Marketplace al geopend en binnenkort volgen Nokia’s Ovi Apps Store, RIM’s BlackBerry Apps Storefront, Microsofts Windows Mobile SkyMarket en Palm’s webOS Software Store.

Het bureau Global Intelligence Alliance heeft onderzoek gedaan naar al deze mobiele softwarewinkels en komt met een helder eindoordeel: Apple’s App Store steekt met kop en schouders uit boven de concurrentie. GIA komt tot deze conclusie door de verschillende winkels te vergelijken op de volgende punten: hoe lang de winkel al functioneert, de aantrekkelijkheid voor ontwikkelaars om software te schrijven en te verkopen voor het platform, de populariteit van het platform, de kwaliteit van het OS en de hoeveelheid kwalitatief hoogstaande en betaalbare applicaties.

Omdat Apple de eerste was met de App Store verbaast het de onderzoekers niet dat er veruit de meeste applicaties te krijgen zijn. Tegelijkertijd roemt GIA de App Store voor de grote diversiteit aan Apps, de kwaliteit en de aantrekkelijke prijs. Ook het ontwikkelingsplatform en verdienmodel dat Apple opgezet heeft voor ontwikkelaars valt goed in de smaak.

Het volledige onderzoek, inclusief de aanbevelingen aan RIM, Android, Nokia, Palm en Microsoft om net zo succesvol te worden als Apple is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App Store allerbeste mobiele softwarewinkel
Sluiten