Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 11 februari 2009

XP is zo gek nog niet…

Met deze titel bericht NGN over een onderzoek met verontrustend nieuws voor Mac OS X gebruikers. Uit een rapport van IBM blijkt namelijk dat ruim de helft van alle beveiligingslekken veroorzaakt wordt door webapplicaties, waarvan 74% niet gepatched blijkt. Duiken we verder in deze cijfers dan blijkt dat verdeeld naar besturingssysteem OS X bovenaan de lijst staat.

Directeur Ernst Fuld van NGN bericht: “Apple fanaten hoor ik regelmatig pochen dat ze geen problemen hebben (‘Hoezo malware? Ik heb een Mac hoor!’) Maar de IBM wetenschappers loochenstraffen deze arrogantie. Het Mac OS is al voor het derde opeenvolgende jaar het OS waar de meeste beveiligingslekken van worden gepubliceerd.” Die mogen we in onze zak steken. Want waar OS X (Server) met 14,3% bovenaan de lijst staat, vinden we Windows XP met 5,5% een stuk lager.

Norton AntiVirus 11 is in de Apple Store te koop voor €44,95.


Uit het rapport van IBM (blz. 44).

Reageer op artikel:
XP is zo gek nog niet…
Sluiten