Lucas Raggers
Lucas Raggers Geruchten 11 februari 2009

Week in geruchten: QuickTime, nieuwe iPhone, Mac Pro

QuickTime pro standaard in Snow Leopard?
Langzamerhand druppelen er steeds meer geruchtjes de wereld in over Snow Leopard, de sobere opvolger van Leopard. Zo blijkt uit de laatste beta’s dat QuickTime pro de nek om is gedraaid. Er hoeft geen 29 euro meer betaald te worden voor eenvoudige functies als knippen en plakken, exporteren en het opslaan van filmpjes in je browser. Naar het schijnt behoort dit in Snow Leopard tot de standaarduitrusting. Eindelijk.

Nieuwe iPhone?
Analysten, wat heb je eraan? Altijd goed voor een degelijke roddel. Zo suggereert Mike Abramsky van RBC Capital Markets dat er in juli een venieuwde iPhone 3G aankomt. Deze bevat een groter scherm (720×480), grotere opslagruimte (16gb, 32gb) en mogelijkheden voor video-opname.
Hier blijft het niet bij, want er wordt een nieuw model geintroduceerd. Deze iPhone moet het makkelijker maken om daadwerkelijk iedereen aan de iPhone te helpen. Dit gaat dan wel ten koste van de features, want deze instap-iPhone heeft geen 3G, geen video en beperkte opslag (8gb).

Update Mac Pro aanstaande?
Apple mag dan zwijgzaam zijn over productlanceringen, Intel is dat niet. Hoge piefen hebben namelijk verkondigd dat een nieuwe chip aanstaande is. De chip krijgt de naam ‘Nehalem’ en is as we speak in productie. Nog dit kwartaal zal hij verschijnen in een computer en de verwachting is dat dit de Mac Pro zal zijn. Deze is namelijk flinke tijd verstoken gebleven van een update.

Voor al deze geruchten geldt: de tijd zal het leren.

Reageer op artikel:
Week in geruchten: QuickTime, nieuwe iPhone, Mac Pro
Sluiten