Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 16 februari 2009

Week in geruchten: iTunes Replay, nieuwe iPhone, MacBook gestures

iTunes Replay
Volgens AppleInsider komt Apple binnenkort met een nieuwe service voor iTunes klanten. Onder de noemer ‘iTunes Replay’ kunnen gekochte films en tv-series op ieder moment opnieuw bekeken via een online stream. Hierdoor hoeven aankopen niet langer opgeslagen te worden. Bijkomend voordeel is dat de streaming service te gebruiken is vanaf de Mac, Apple TV én iPhone of iPod touch. Uiteraard zou deze dienst hier pas relevant worden zodra er daadwerkelijk videocontent verkocht wordt in de Benelux iTunes stores.

foto’s nieuwe iPhone
De afgelopen week verscheen plotseling een aantal foto’s waarop de achterkant van een nieuw model iPhone te zien zou zijn. De bron van deze afbeeldingen had destijds óók de eerste foto’s van de iPhone 3G en kan daarom niet meteen afgedaan worden als ‘fake’. Op de nu uitgebrachte foto’s is een mat zwarte iPhone-achterkant te zien die naar verluid van metaal zou zijn. Samen met een nieuw modelnummer (A1303) lijkt dit echter het enige verschil te zijn met de huidige iPhone 3G.

4 finger gestures
Wie een nieuwe MacBook, MB Pro of MB Air heeft kan nu al een beperkt aantal commando’s uitvoeren met vier vingers op het trackpad. Een oplettende blogger heeft ontdekt dat gebruikers in de toekomst waarschijnlijk zélf commando’s aan deze ‘4 finger gestures’ kunnen koppelen. Hij vond in het Leopard OS X systeem een nu nog niet gebruikt systeemvoorkeurenpaneel waarin dergelijke aanpassingen mogelijk zijn. Wellicht zal deze functie met een update van Mac OS X 10.5 Leopard daadwerkelijk geactiveerd worden.

Reageer op artikel:
Week in geruchten: iTunes Replay, nieuwe iPhone, MacBook gestures
Sluiten