Statenweg
Statenweg Nieuws 12 februari 2009

Volgens Palm is er niets aan de hand

Palm vreest geen juridische acties van Apple omdat het bedrijf gepatenteerde technieken van de iPhone zou hebben toegepast in de Palm Pre die binnenkort het levenslicht ziet. Volgens CEO Ed Colligan is zijn bedrijf vooral druk bezig met het gereed krijgen van het nieuwe toestel.

De gebruikersinterface van de Palm Pre is net als de iPhone gebaseerd op multi touch-technologie. Een aantal weken geleden liet Apple’s COO Tim Cook doorschemeren dat het bedrijf alles uit de kast zal halen om schendingen van patenten aan te vechten, zonder daarbij specifiek de Palm Pre te noemen. Een woordvoerder van Palm reageerde met de mededeling dat zij een eventuele rechtsgang met vertrouwen tegemoet zien door het grote aantal patenten dat het bedrijf zelf bezit op technieken voor smartphones.

Colligan lijkt nu een conflict te willen vermijden in plaats van in de verdediging te schieten door te stellen dat Palm bij de ontwikkeling van de Pre respectvol is omgegaan met patenten van andere bedrijven.

Reageer op artikel:
Volgens Palm is er niets aan de hand
Sluiten