Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 19 februari 2009

Unicum: terugval in verkochte Macs

Crisis! Tijdens de laatste kwartaalcijfers wist Apple de crisisdans te ontspringen, maar dat gaat ze geen tweede keer lukken. De glazenbolkijkers bij de NPD Group voorspelden dat de verkoops van Mac in januari 6% lager lag dan in 2008.

NPD wijt deze terugval aan twee dingen. Allereerst aan het uitblijven van een nieuwe iMac. De laatste update van de iMac was in april 2008. De klappen vallen met name in het goedkope segment en de iMac hoort daarbij.

Daarnaast kiezen consumenten de laatste tijd eerder voor prijs. Ondanks het verlagen van de prijs van de witte MacBook, heeft Apple weinig nieuws te bieden onder de 1000 dollar. Zo is de Mac mini voor het laatst geüpdate in augustus 2007.

Het aandeel Apple staat op dit moment op 94,37 dollar…

Reageer op artikel:
Unicum: terugval in verkochte Macs
Sluiten