Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 16 februari 2009

Unibody lust alleen Apple koptelefoons

De unibody behuizing van de MacBook familie verdient respect alom. Maar daar is deze week een klein deukje in gekomen. De koptelefoon van de unibody vertoont namelijk overgevoeligheid bij koptelefoons anders dan die van Apple.

De overgevoeligheid uit zich bij sommige koptelefoons en zorgt ervoor dat het geluid naar de speakers gestuurd wordt, terwijl de koptelefoon toch echt aangesloten lijkt te zijn. Een beetje wiebelen kan dit al veroorzaken. Stampvoeten ook.

Een oorzaak is niet direct te benoemen, een oplossing evenmin. De microfoon in de nieuwe Apple koptelefoons lijkt indirect de schuldige. Hiervoor heeft Apple de plug namelijk opgedeeld in vier partjes waardoor het de microfoonsignalen kan doorgeven. Een praktische maar minder fraaie oplossing is de aanschaf van een verloopje tussen koptelefoon en MacBook van een paar euro.

Apple hult zich tot op heden in stilzwijgen. As usual.

Reageer op artikel:
Unibody lust alleen Apple koptelefoons
Sluiten