Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 februari 2009

Supermarktwijngids voor iPhone en iPod Touch

De Supermarkt wijngids is een begrip in Nederland. Ieder jaar proeft Nicolaas Klei de wijnen van alle supermarktketens in Nederland en deelt zijn bevindingen in een overzichtelijke gids. Aan zo’n alomvattende supermarktwijntjeslexicon heb je echter weinig als je voor het schap staat, op weg naar huis, verjaardag of receptie. Gelukkig behoort dit ongemak nu tot het verleden met de Wijngids iPhone app.

Uitgeverij Podium heeft het softwarecollectief App Kitchen de opdracht gegeven om de gehele Supermarkt wijngids beschikbaar te maken voor de iPhone en iPod Touch. Het resultaat is een database aan rode, witte en rosé wijnen die per supermarkt, land, prijsklasse en beoordeling gerangschikt zijn.

Daarmee is deze digitale versie van de wijngids eenvoudiger te doorzoeken dan de papieren variant. Tel daar de prijs van € 5,99 bij op (± €9,- goedkoper dan de gids in de boekwinkel) en het feit dat de applicatie de gehele database bevat (en dus geen verbinding met internet hoeft te maken) en je kan concluderen dat Wijngids een absolute aanrader is voor iedereen die graag omfietst voor een lekker wijntje, zolang ie maar uit de supermarkt komt.

Reageer op artikel:
Supermarktwijngids voor iPhone en iPod Touch
Sluiten