Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 24 februari 2009

Safari 4.0 public beta

Browserliefhebbers opgelet! Apple heeft een nieuwe versie van Safari uitgebracht. Safari Public beta 4 is voor iedereen beschikbaar. Als we Apple mogen geloven is de nieuwe Nitro engine op het gebied van javascript ruim viermaal zo snel als in Safari 3.

In het oog springend is vooral Top Sites. Dit is coverflow voor je favoriete websites en het toont in één overzicht previews van je meest bezochte sites. Coverflow vinden we ook terug als weergave-optie voor de bladwijzers. Verder is er kostbare “screen real estate” bespaard door de tabs op te nemen in de titelbalk. Full History Search is fijn als je iets terugzoekt dat je eerder hebt gezien op een webpagina. Er wordt niet alleen op de sitenaam gezocht, maar op de complete inhoud van de bezochte pagina’s.

De complete lijst met functies vind je uiteraard bij Apple zelf.

De Windows versie van Safari is méér Windows geworden: het gebruikt standaard Windows systeemlettertypen én heeft een normale titelbalk, menubalk en knoppen.

De publieke beta van Safari 4.0 voor Mac én PC is in de Engelse taal gratis te downloaden bij Apple.

Wat vind jij ervan?

Reageer op artikel:
Safari 4.0 public beta
Sluiten