Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 februari 2009

Opnieuw phishing acties via MobileMe

Eerder berichtten we al over oplichters die onwetenden creditcard gegevens afhandig proberen te maken via nep-MobileMe-mails. Deze zogenaamde phishing techniek lijkt nu wéér gebruikt te worden in een reeks e-mails die opnieuw van MobileMe lijken te komen maar in feite gestuurd worden door criminelen.

In de e-mail (die verzonden wordt vanaf een @me-update.com adres) wordt meegedeeld dat het MobileMe abonnement van de lezer op het punt staat te vervallen. Automatische verlening zou niet mogelijk zijn omdat er problemen zijn met de creditcardinformatie. Vervolgens wordt via een login button doorgelinkt naar een website die verdacht veel lijkt op die van Apple. Alleen de oplettende bezoeker ziet dat de pagina niet onder apple.com maar apple-reg.com valt. Op deze pagina wordt gevraagd om creditcard gegevens opnieuw in te vullen.

Het moge duidelijk zijn: ga niet in op deze e-mail. Een waarschuwing naar familie, vrienden en kennissen met MobileMe is daarentegen wél een goed idee.

Reageer op artikel:
Opnieuw phishing acties via MobileMe
Sluiten