Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 februari 2009
Leestijd: 1 minuut

Oplichten doe je op een Mac!

Een aantal extreem rijke Amerikanen hebben niet alleen geld verloren door de voortslepende kredietcrisis. Zij zijn bij elkaar 50 miljard dollar kwijtgeraakt in de grootste oplichtingszaak uit de geschiedenis, uitgevoerd door één man: Bernard Madoff. Nu blijkt dat deze meesteroplichter misschien zijn snode plannetjes heeft gesmeed op een voor ons OMT’ers vertrouwde computer.

Op bovenstaande foto, afkomstig van videobeelden uit een reportage over Bernard Madoff zien we hem in zijn penthouse in New York City achter een MacBook Pro zitten. Betekent dit dat de grootste oplichtingspraktijk bekend geconcipieerd is op een Mac? Is Apple ‘the brand of choice’ voor ‘s werelds grootste witteboordcriminelen? Of is deze foto het bewijs dat Madoff zijn leven wil beteren, te beginnen met de aanschaf van The World’s Greenest Notebook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.