Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 25 februari 2009

Negatief deelneemadvies: 9292ov webapp-wedstrijd

Voordat het veelgeprezen Trein in de App Store verscheen, was er voor de iPhone nog geen goed bruikbare reisplanner voor het openbaar vervoer. Voor bussen en trams is dat nog steeds het geval, aangezien er al minstens twee bussen en nog meer ergernissen gepasseerd zijn voordat je op m.9292ov.nl de goede overstap gevonden hebt. Terecht dus, dat 9292 daar nu wat aan wil doen. Het bedrijf blijkt echter niet van plan daar ook maar enige moeite in te steken. Er is namelijk een wedstrijd voor informaticastudenten uitgeschreven om de ideale mobiele (web)applicatie te ontwikkelen, met gegevens van een xml-server van 9292. Er zijn een eerste, tweede en derde prijs van resp. €1500, €750 en €500. Erg leuk idee dus. Vier ‘kleine’ nadeeltjes:

  • Je moet de broncode van de app inleveren zodat 9292 deze kan uitbaten met Google Ads beoordelen;
  • je staat het auteursrecht volledig af (!) aan 9292;
  • je verklaart auteur te zijn (?) van de app zodat 9292 gevrijwaard is van claims;
  • Je mag de app niet zelf uitrollen, bijv. via de App Store, betaald of onbetaald.

Voor €2750 is 9292 straks dus de trotse eigenaar van een prachtige mobiele webapp voor het openbaar vervoer, waar bedrijven voor dit soort projecten normaal het tienvoudige kwijt zijn.

Wellicht dat een meer zakelijk ingestelde informaticastudent een keer op het idee komt om op eigen houtje voor bus en tram een tweede app à la Trein te fabriceren…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Negatief deelneemadvies: 9292ov webapp-wedstrijd
Sluiten