Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 februari 2009

Marktaandeel Apple bovengemiddeld in Benelux?

Het nieuws mag dan al twee weken oud zijn, de resultaten van een onlangs uitgekomen onderzoek van bureau Net Applications zijn er niet minder interessant om. Dit onderzoeksbureau beweert dat het marktaandeel van Apple in Nederland en België beduidend hoger ligt dan in de rest van Europa. De cijfers, die gebaseerd zijn op internetgebruik, laten zien dat Apple in Nederland een marktaandeel van 10,59% en in België van 10,38%. Gemiddeld zou dit percentage op 7,75% liggen in heel Europa.

De cijfers moeten echter enigszins argwanend bekeken worden. Het meten van marktaandeel op basis van internetgebruik is erg onbetrouwbaar. Zo worden besturingssystemen van bijvoorbeeld mobiele telefoons en spelcomputers ook meegerekend en blijven computers die geen toegang hebben tot internet (bijvoorbeeld binnen scholen of bedrijfsnetwerken) buiten schot.

De enige geloofwaardige conclusie die daarom uit het onderzoek getrokken kan worden is dat Nederland en België relatief veel Apple gebruikers kennen en dat blijft goed nieuws.

Reageer op artikel:
Marktaandeel Apple bovengemiddeld in Benelux?
Sluiten