Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 februari 2009
Leestijd: 1 minuut

Lezen op je iPhone met Google

Even geen zin in twitteren? Even geen behoefte aan hersenloos foto’s swappen. Lekker je iPhone bevingeren en tóch intellectueel bezig zijn? Lees dan eens een boek. Op je iPhone.

Ergens in een hoekje van de grote campus van Google zijn mensen nog steeds volop bezig met het scannen van boeken om ze vervolgens om te zetten in digitale tekst. Al sinds 2004. Dat levert een mooie database op met doorzoekbare boeken. Boeken vrij van copyright zijn online te lezen, boeken met copyright zijn beperkt leesbaar maar zeker doorzoekbaar. De grote clash met uitgeverijen is inmiddels vredelievend opgelost, waardoor Google steeds meer materiaal online kan zetten.

iPhonegebruikers die graag lezen kunnen hun hart ophalen, want Google heeft een iPhone vriendelijke web app gemaakt. Op books.google.com/m is de bibliotheek te doorzoeken. Oliver twist, de memoires van Napoleon, het is allemaal vrij toegankelijk. Vertrouw je de mensen in het hokje in het hoekje van de grote Google campus niet, dan is het zelfs mogelijk om de scan van de bewuste alinea tevoorschijn te toveren. Veel leesplezier!

Wie al een boek had, kan dit bericht als niet geschreven beschouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lezen op je iPhone met Google
Sluiten