Statenweg
Statenweg Nieuws 11 februari 2009

Komt het oeuvre van The Beatles ooit in iTunes?

Volgens Sir Paul McCartney wil het nog steeds niet vlotten met de onderhandelingen om het oeuvre van de succesvolste band ooit in de iTunes Store te krijgen. De ex-bassist van The Beatles benadrukt in een interview dat hij de catalogus graag in iTunes terugziet, maar dat de besprekingen tussen Apple en de record company, waar sinds kort nieuwe mensen aan het roer staan, nog steeds niets hebben opgeleverd. McCartney is naar eigen zeggen blij dat hij zelf niet bij de onderhandelingen betrokken is.

In oktober werd bekend dat de muziek van de The Beatles gebruikt zal gaan worden in de game Rock Band. Gehoopt werd dat dit een signaal was dat de catalogus snel in digitale vorm zou verschijnen.

Zullen The Beatles ooit in de iTunes te vinden zijn? Hier een passage van Fake Steve Jobs die op zijn satirische blog ooit Ringo Star citeerde: [textquote]”…maybe we’re just going to sit out this whole digital thing and wait for whatever comes next. I mean we’re so late at this point maybe we should just skip it and wait for the next thing […] there’s always something next, innit? We had the vinyl records, and then the cassettes and the eight tracks, and the CDs, and now there’s your iTunes, but really I think we’ve missed that one. We’ve just waited too long. So we might as well just try to jump forward and get on that other thing.”[/textquote]

Reageer op artikel:
Komt het oeuvre van The Beatles ooit in iTunes?
Sluiten