iTunes Pass: zorg dat je niets mist van je favoriete band

Door: Statenweg - 12 reacties

Apple en EMI hebben vandaag een nieuwe vorm van muziekdistributie in de iTunes Store aangekondigd. Na aankoop van een iTunes Pass ontvang je automatisch nieuwe songs, albums en music video’s van je favoriete band of artiest tot aan een bepaalde datum. Voor fans een uitstekende manier om warm te lopen voor een nieuwe album release en niets te missen aan exclusief materiaal.

De eerste (en vooralsnog de enige) iTunes Pass staat in het teken van Depeche Mode’s nieuwe album ‘Sounds of the Universe’ dat op 21 april in de VS uitgebracht zal worden. Wie de Sounds of the Universe iTunes Pass nu aanschaft voor $18,99 (iTunes Store US) ontvangt direct de single ‘Wrong’ en de club remix van ‘Oh Well’. Naast het album zal de koper extra items ontvangen voorafgaande aan de release en erna. Op 16 juni loopt de iTunes Pass af en zal al het materiaal geleverd zijn.

De muziek is DRM-vrij en bezit de 256kbps AAC-codering die we kennen van iTunes Plus. Van tevoren staat niet geheel vast welke content geleverd zal worden, waardoor het voor kopers niet altijd duidelijk is wat zij kunnen verwachten voor de prijs van een iTunes Pass. Apple garandeert echter dat de prijs nooit hoger is dan de waarde van de items die deel uitmaken van de Pass.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Wil hier wel meer van zien, maar dan wel dat je simpelweg op de hoogte wordt gesteld van releases van je favoriete artiesten.. Liever niet vooruit betalen..

 • Profielfoto
  rdesign

  Zal inderdaad ook liever dat hebben, spacefreak.
  Maar zo is het opzich ook wel leuk, maar niet iets wat ik snel zal doen. Zie het nut er niet echt van in..

 • Profielfoto
  Statenweg

  @spacefreek: zie de ‘alert me’ bij elke artiest in de iTunes Store.

 • Profielfoto
  rdesign

  Wist ik ook niet. Bedankt.:D
  En nu ga ‘k pitten. :]

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik moest wel even lachen om die afgetakelde koppen bij dit stukje……

 • Profielfoto
  Justus

  Ik walg hiervan, Apple gaat echt de verkeerde kant op

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Mensen, wat heeft Andrew Fletcher een zure kop gekregen zeg, maarja, die gasten gaan dan inmiddels ook al bijna 30jr (!!) mee in de biz..

 • Profielfoto
  binaries4me

  als ik echt op een artiest zit te wachten en wil echt niks missen dan is dit wel erg leuk.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Justus, als je ervan walgt moet je het gewoon niet doen. Ik denk dat het vooral bedoeld is voor mensen die het wél leuk vinden :p

 • Profielfoto
  ctxppc

  iTunes Pass bestaat sinds jaren. Ik weet niet exact wanneer maar ‘pre-order’ = iTunes Pass. iTunes 5 had de naam al! ???

  @caers_bart: je hebt gelijk! waarom kritiseren mensen altijd dingen die niet verplicht zijn en tegelijk ook maar een optie van meerdere zijn. ik vindt iTunes Pass heel goed.
  De album vindt ik maar (momenteel, eerlijk gezegd) niets…

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Werkt weer alleen maar op de USA store…

 • Profielfoto
  Vassilli

  Wat leuk Depeche Mode:)