Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 februari 2009

iPhone met GPS Navigatie op Mobile World Congres

Één van de meest gehoorde kritieken op de iPhone is het ontbreken van een fatsoenlijke GPS navigatie-applicatie voor in de auto. Vreemd, want volgens Holland’s trots TomTom is de iPhone uitstekend geschikt als navigatie-telefoon.

Dat navigatie op de iPhone mogelijk is is nu opnieuw aangetoond door het bedrijf Sygic dat een proof-of-concept navigatie-app heeft getoond op het Mobile World Congres in Barcelona. De applicatie lijkt alles te doen wat je verwacht van navigatie in de auto zoals intern opgeslagen 3D kaarten voor meerdere landen, stemondersteuning en een database aan bezienswaardigheden. Een Sygic woordvoerder bevestigt dat de iPhone uitermate geschikt voor de applicatie en eerste ervaringen lijken dat te bevestigen.

Toch is het nog erg onzeker of het programma ook daadwerkelijk verkocht zal gaan worden. De officiële iPhone SDK bevat immers nog steeds niet genoeg handvatten om een navigatie-applicatie werkend te krijgen. Het benodigde framework was weliswaar aanwezig in een betaversie van iPhone Software 2.1 maar heeft de uiteindelijke software update nooit gehaald. Daarnaast is het nog onduidelijk of Apple een dergelijke applicatie wel zal toestaan in de App Store.

Desalniettemin heeft Sygic met hun demo op MWC opnieuw laten zien dat navigatie in de auto prima moet kunnen op de iPhone, als Apple maar een beetje mee wil werken.

Reageer op artikel:
iPhone met GPS Navigatie op Mobile World Congres
Sluiten