Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 19 februari 2009

iPhone Jailbreak ter discussie

Nu de iPhone al weer enige tijd in Nederland te koop is én de App Store zeer ruim gesorteerd blijkt, is het thema jailbreak minder populair geworden op de nieuwspagina en in de community van One More Thing.

Er zijn websites volgeschreven over of jailbreaken legaal is of niet en ook OMT heeft z’n partijtje meegeblazen. De posities die de kampen innemen gaan van “je gaat toch akkoord met de EULA” tot “ik heb het apparaat toch zeker zelf gekocht”.

De Electronic Frontier Foundation wil duidelijkheid én meer rechten voor de gebruiker. Vorige week dwongen ze een uitspraak van Apple af door bij de US Copyright Office een uitzondering aan te vragen van de Digital Millenium Copyright Act, waarmee kort samengevat het jailbreaken van de iPhone toegestaan zou worden.

Apple beschouwt jailbreaken als illegaal. Vanuit onverwachte hoek krijgt EFF nu bijval: Mozilla en Skype hebben aangegeven zich achter het standpunt van EFF te scharen: Telefoons moeten vrij!

Voor Mozilla is het een principekwestie, ze hebben verder geen plannen met de iPhone. Voor Skype valt er uiteraard wel wat te winnen: een hele grote markt voor VOIP op de iPhone.

Reageer op artikel:
iPhone Jailbreak ter discussie
Sluiten