Statenweg
Statenweg Nieuws 11 februari 2009

Geen multi touch in Google’s Android op verzoek van Apple

Apple zou Google vriendelijk gevraagd hebben geen gebruik te maken van multi touch-technologie in het mobiele platform Android dat onder andere te vinden is op de T-Mobile G1, waardoor het toestel de voordelen die de iPhone heeft op het gebied van gebruiksvriendelijkheid mist.

Google zou aan het verzoek gehoor gegeven hebben, omdat het de goede verstandhouding met Apple niet in gevaar wilde brengen. Dat heeft een een lid van het Android-team verklaard tegenover Venturebeat.

Google werkt met Apple samen aan diverse toepassingen op de iPhone, waaronder Google Search, Google Maps en YouTube. Daarnaast is Google’s CEO Eric Schmidt lid van Apple’s Board of Directors. Onlangs gaf COO Tim Cook aan dat Apple zal optreden tegen bedrijven die technieken van de iPhone kopiëren in hun eigen producten. Sinds de aankondiging van de Palm Pre, die gebruik maakt van multi touch-besturing, dreigt een juridisch conflict tussen Apple en Palm.

Reageer op artikel:
Geen multi touch in Google’s Android op verzoek van Apple
Sluiten