Statenweg
Statenweg Nieuws 14 februari 2009

File sharing via Mobile Me

Het is vanaf nu eenvoudig om bestanden die op iDisk geplaatst zijn te delen met vrienden, familie en collega’s. Hierdoor hoeven deze bestanden niet langer als e-mailbijlage verstuurd te worden. Vooral bij grote bestanden leidt dit vaak tot problemen.

Om een bestand op iDisk te delen ga je naar de webinterface van MobileMe, selecteer je het betreffende bestand en kies je voor de optie ‘share file’. Vervolgens wordt gevraagd om een e-mailadres van de persoon met wie je het bestand wilt delen. Het is mogelijk een vervaldatum en een wachtwoord in te stellen. De geadresseerde ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een link om het bestand te downloaden. Via een overzicht is te zien welke bestanden je momenteel deelt en kan het delen eventueel stopgezet worden.

Apple had de functie al eerder aangekondigd, maar doordat de introductie van MobileMe niet zonder problemen verliep heeft deze functie even op zich laten wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
File sharing via Mobile Me
Sluiten