Anoniem
Anoniem Nieuws 19 februari 2009

Apple koopt massaal flash geheugen in

Het rommelt in computerland. Met de recent ingezette economische crisis heeft Apple voor het eerst sinds jaren een terugloop in de computer-verkoop gezien in het afgelopen fiscale kwartaal. Een beweging die trend houdt met het verminderde consumentenvertrouwen waar de kranten wereldwijd al maanden bol van staan.

En toch is het niet allemaal kommer en kwel in Cupertino. In de flash-geheugen markt gaan geruchten dat er een tekort dreigt aan geheugenchips. Reden? Apple schijnt massaal chipjes in te kopen bij de vertrouwde leveranciers Samsung, Toshiba, Hynix en Micron. SanDisk, zelf geen hofleverancier van Apple, ziet de ontwikkelingen aan en spreekt over een dreigend tekort aan geheugenmodules in de nabije toekomst, nu Apple de pakhuizen vol lijkt te willen hebben.

Wat betekent dit concreet? Zoals gebruikelijk laat Apple zelf niet los over aanstaande ontwikkelingen en releases, maar een goed verstaander… Flash geheugen duidt op iPhones, iPods en wellicht nieuwe en/of grotere SSD uitvoeringen van de laptoplijn. Kortom, we weten eigenlijk niets, maar tegelijkertijd weten we weer genoeg. Wie meer weet, mag het zeggen.

Reageer op artikel:
Apple koopt massaal flash geheugen in
Sluiten