Statenweg
Statenweg Nieuws 25 februari 2009

Apple heeft plan voor opvolging Steve Jobs

Vandaag vond op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats. Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Apple in 1997 kon CEO Steve Jobs de bijeenkomst niet voorzitten als gevolg van zijn medisch verlof tot juni.

Op vragen van aandeelhouders over de gezondheidstoestand van de CEO antwoordde director Art Levinson dat het voornemen van Jobs om terug te keren in juni nog steeds overeind staat. In de tussentijd blijft Jobs betrokken bij strategische beslissingen binnen het bedrijf. Kritiek over de wijze waarop Apple haar aandeelhouders informeert over de gezondheid van Jobs beantwoordde Levinson met de mededeling dat Apple zich houdt aan de regels en dat nieuwe informatie die van belang is voor aandeelhouders direct naar buiten zal worden gebracht. Ook merkte Levinson op dat Apple een plan heeft klaarliggen voor de mogelijke opvolging van Jobs. Omdat Steve Jobs gisteren zijn 54e verjaardag vierde zongen de aanwezigen ‘Happy Birthday’.

Aandeelhouders herkozen vandaag alle huidige leden van de Board of Directors, waaronder CEO Steve Jobs, voormalig vice president Al Gore en Google’s CEO Eric Smith voor een nieuw termijn van een jaar. Diverse voorstellen voor meer openheid over contributies aan de politiek, nieuwe regelingen voor de gezondheidszorg van medewerkers en meer zeggenschap voor aandeelhouders over de beloningen binnen het bedrijf werden weggestemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple heeft plan voor opvolging Steve Jobs
Sluiten