Apple heeft plan voor opvolging Steve Jobs

Door: Statenweg - 13 reacties

Vandaag vond op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats. Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Apple in 1997 kon CEO Steve Jobs de bijeenkomst niet voorzitten als gevolg van zijn medisch verlof tot juni.

Op vragen van aandeelhouders over de gezondheidstoestand van de CEO antwoordde director Art Levinson dat het voornemen van Jobs om terug te keren in juni nog steeds overeind staat. In de tussentijd blijft Jobs betrokken bij strategische beslissingen binnen het bedrijf. Kritiek over de wijze waarop Apple haar aandeelhouders informeert over de gezondheid van Jobs beantwoordde Levinson met de mededeling dat Apple zich houdt aan de regels en dat nieuwe informatie die van belang is voor aandeelhouders direct naar buiten zal worden gebracht. Ook merkte Levinson op dat Apple een plan heeft klaarliggen voor de mogelijke opvolging van Jobs. Omdat Steve Jobs gisteren zijn 54e verjaardag vierde zongen de aanwezigen ‘Happy Birthday’.

Aandeelhouders herkozen vandaag alle huidige leden van de Board of Directors, waaronder CEO Steve Jobs, voormalig vice president Al Gore en Google’s CEO Eric Smith voor een nieuw termijn van een jaar. Diverse voorstellen voor meer openheid over contributies aan de politiek, nieuwe regelingen voor de gezondheidszorg van medewerkers en meer zeggenschap voor aandeelhouders over de beloningen binnen het bedrijf werden weggestemd.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  ProBookMac

  Apple zal nooit meer zijn zoals het was, zonder Steve.

 • Profielfoto
  Afroman

  Misschien wordt het beter.
  Ik ben altijd in voor vernieuwingen.

 • Profielfoto
  Maced.2

  sluit me aan bij PromBookMac zijn uitspraak !

 • Profielfoto
  Ouistiti

  @ Pro: Geef het bedrijf de tijd om het tegendeel te bewijzen. Zij geven de consument ook de tijd om er al vast aan te wennen – door hem stapsgewijs uit het gezichtsveld te laten verdwijnen.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  @ Ouïstiti:

  jij begrijpt het

 • Profielfoto
  Aardbeihoofd

  Dat hij maar lekker begint te genieten, ‘k zou hetzelfde doen…

 • Profielfoto
  LEXY

  Het is ook behoorlijk stil de laatste tijd bij Apple, afgezien van een beta Safari versie.. :sealed:

 • Profielfoto
  KeKo

  Steve Jobs zal weggaan, misschien over een paar maanden, misschien over een paar jaar.
  Ik hield ook van Apple toen Jobs er niet was en de jaren-90-crisis kan terugkomen, maar ik denk dat het bedrijf tegenwoordig op een hele andere koers zit dan destijds met Amelio… (alhoewel toen de mac-community veel hechter was).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb zomaar het idee dat Steve nooit meer terugkomt……jammer genoeg!

 • Profielfoto
  Hermanko

  Steve Jobs heeft Apple gered en groot kunnen maken en er zullen genoeg capabele mensen zijn die de Apple bedrijfscultuur voortzetten. Sterkte Steve ! CU soon..

 • Profielfoto
  abacab

  Steve zal wel op de achtergrond blijven meebeslissen over belangrijke zaken. Ik zie hem ook niet terugkeren.
  Komt ook mooi uit… De tien wonderjaren met Steve en nu we in een diepe crisis zitten kan het niet anders dan achteruitgaan…

 • Profielfoto
  ctxppc

  @MacAanZee: ik ook… :angry: :(

 • Profielfoto
  JWB

  Waarom heb ik het idee dat de titel de lading van het artikel niet helemaal dekt?