Statenweg
Statenweg Nieuws 24 januari 2009
Leestijd: 1 minuut

Zune bezorgt Microsoft kopzorgen

Het is ook niet eerlijk. Afgelopen woensdag kon Apple aan de buitenwereld bekend maken dat er in het eerste financiële kwartaal van 2009 een record aantal iPods zijn verkocht. Microsoft zag daarentegen haar omzet uit de verkoop van de Zune met $100 miljoen teruglopen als gevolg van een lagere verkoop, ondanks dat het bedrijf in september nieuwe modellen van de draagbare muziekspeler introduceerde. De omzetdaling is 54% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Ondertussen is het bedrijf in Redmond er nauwelijks in geslaagd marktaandeel van de iPod in te pikken.

Wordt het tijd dat Steve Ballmer de stekker uit het ambitieuze project trekt waarmee Microsoft ooit het doel voor ogen had Steve Jobs slapeloze nachten te bezorgen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.