Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 8 januari 2009

USB 3.0 valt nog even tegen

Terwijl wij u dagelijks op de hoogte houden van de MacWorld conferentie in San Francisco, vindt parallel de Consumer Electronics Show (CES) plaats in Las Vegas. Op deze beurs lieten deelnemers van het USB Implementers Forum weten dat de theoretische maximum snelheid (625 MBps) nog niet haalbaar is en een snelheid rondom de 150 MBps realistischer zou zijn. De huidige USB 2.0-standaard kende soortgelijke problemen tijdens zijn introductie. Het is overigens nog niet helemaal duidelijk of deze snelheidsbeperking te wijten is aan de USB standaard zelf of dat de gekoppelde apparaten de bottleneck vormen.

Men verwacht dat USB 3.0 vanaf eind 2009 in producten op de markt zal worden toegepast.

Reageer op artikel:
USB 3.0 valt nog even tegen
Sluiten