Steve Jobs is ‘Outrageously Healthy’

Door: Koen van Tongeren - 13 reacties

Het viel te verwachten dat na de bekendmaking dat Phil Schiller Apple’s laatste Macworld keynote speech zal houden de geruchten over CEO Steve Jobs weer in volle sterkte toe zouden nemen. De afgelopen week trok een bonte stoet aan verhalen voorbij van Gizmodo dat een anonieme bron citeerde over Steve’s sterk verslechterende gezondheid tot Kevin Rose die in een Twitterberichtje vertelde dat hij al zijn aandelen Apple verkocht uit zorgen om Steve’s gezondheid.

Bekend blogger Robert Scoble vond dat het tijd werd voor een ander geluid en dat vond hij na wat research, zij het op een ongewone plek. Hij bezocht het yoghurt en ijstentje Fraiche Yoghurt in Steve’s hometown Palo Alto. Volgens geruchten zou de top van Apple, inclusief his Steveness hier regelmatig komen voor een bakkie yoghurt. Navraag bij een medewerker bevestigde dit verhaal. De zelfde medewerker wist te vertellen dat Mr. Jobs een paar dagen terug nog langs was geweest en in zeer goede gezondheid verkeerde. Dat moet ook wel als je wekelijks een portie yoghurt naar binnen werkt die naar eigen zeggen ‘sinfully delicious [en] Outrageously Healthy’ is, krachttermen die letterlijk uit een Stevenote lijken te zijn overgenomen.

Over de betrouwbaarheid van Ć©Ć©n zin van een medewerker van een ijswinkel valt natuurlijk te twisten, maar zonder twijfel kan gezegd worden dat een dergelijke bron niet onderdoet voor de stroom anonieme bronnen die doemscenario’s voorspellen. Mocht dit bericht echter niet genoeg hout snijden voor je, dan kan je altijd nog terecht bij Google waar nieuws over Apple gekoppeld is aan de koers van het aandeel en je dus bij elke stijging wel een goed nieuwsberichtje kan verwachten.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  iDelano

  Laten we daar met z’n allen met een kom yoghurt op toosten! :D

 • Profielfoto
  Rickje

  Neeeeh,
  *Stemt voor graties iPods uitdelen*
  (omdat het kan)
  ((na 10x overlezen toch de conclusie dat dit niet een nuttige bijdrage is, naja, boeie))

 • Profielfoto
  Bor

  , beste Erik. NEE! KOEN! KOEN! Sorry Erik!

  Overigens vind ik dit prettig nieuws.

 • Profielfoto
  iJoost

  Ik zie het verhaal trouwens niet op z’n blog. Wat is de bron?

 • Profielfoto
  SebastienK

  Ik vertrouw toch wel eerder op wat Kevin Rose zegt dan op wat de yoghurtventer uit cupertino vertelt. Of heeft die yoghurtventer ook een onberispelijke staat van dienst in voorspellingen rond Apple?

 • Profielfoto
  athens

  Waarom nu gewoon niet naar buiten treden met een melding wat er echt aan de hand is? Dat neemt toch alle speculaties weg.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Waarschijnlijk bedoelt Bor dit al, maar dat komt misschien niet duidelijk over.

  De LINK in het bericht is niet goed opgemaakt, en werkt daardoor niet!

  Groetjes
  Marius

 • Profielfoto
  macstremist

  iedereen nog een gelukkig nieuwjaar, en dit is zeker mooi nieuws.
  En als Steve toch terminaal blijkt te zijn, dan zat er waarschijnlijk rotzooi in zn joghurt…;)

 • Profielfoto
  ikkieman

  Weet je zeker dat het niet ‘Outragiously Wealthy’ moet zijn?

 • Profielfoto
  M.axx

  Ik vraag me af waarom Steve niets van zichzelf laat horen. Ik neem aan dat hij ook van de geruchten afweet en dat hij zowat dood wordt verklaart door de pers.

  Of hij vind het zo onbelangrijk of hij is echt ziek, maar het zal wel het eerste zijn.

 • Profielfoto
  jurgen.

  Goh wat opvallend dat een medewerker zoiets weet te vertellen… Meestal is het toch zo dat ze in de VS er niet zo op gesteld zijn dat hun medewerkers naar derden over de klandizie uit de school klappen? Heel apart dit bericht..;)

 • Profielfoto
  Keyn

  Toch grappig dat er altijd uitspraken worden gedaan over aandelen verkopen terwijl al de grote Apple stakeholders nauwgezet gevolgd (moeten) worden wat ze doen met hun aandelen. FYI: http://biz.yahoo.com/t/18/4013.html

 • Profielfoto
  Lacebag

  Dit is natuurlijk prachtige publiciteit voor die yoghurt tent.
  Of Steve nou ziek is of niet ze zullen daar altijd zeggen van niet om zo de link te leggen naar hun gezonde yoghurt.
  En of Steve nou naar buiten treed met info of niet zal niet veel uitmaken waarschijnlijk. Als hij zegt ”ik ben gezond” krijg je weer geruchten dat hij het voor de aandelen doet.