Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 2 januari 2009

Steve Jobs is ‘Outrageously Healthy’

Het viel te verwachten dat na de bekendmaking dat Phil Schiller Apple’s laatste Macworld keynote speech zal houden de geruchten over CEO Steve Jobs weer in volle sterkte toe zouden nemen. De afgelopen week trok een bonte stoet aan verhalen voorbij van Gizmodo dat een anonieme bron citeerde over Steve’s sterk verslechterende gezondheid tot Kevin Rose die in een Twitterberichtje vertelde dat hij al zijn aandelen Apple verkocht uit zorgen om Steve’s gezondheid.

Bekend blogger Robert Scoble vond dat het tijd werd voor een ander geluid en dat vond hij na wat research, zij het op een ongewone plek. Hij bezocht het yoghurt en ijstentje Fraiche Yoghurt in Steve’s hometown Palo Alto. Volgens geruchten zou de top van Apple, inclusief his Steveness hier regelmatig komen voor een bakkie yoghurt. Navraag bij een medewerker bevestigde dit verhaal. De zelfde medewerker wist te vertellen dat Mr. Jobs een paar dagen terug nog langs was geweest en in zeer goede gezondheid verkeerde. Dat moet ook wel als je wekelijks een portie yoghurt naar binnen werkt die naar eigen zeggen ‘sinfully delicious [en] Outrageously Healthy’ is, krachttermen die letterlijk uit een Stevenote lijken te zijn overgenomen.

Over de betrouwbaarheid van één zin van een medewerker van een ijswinkel valt natuurlijk te twisten, maar zonder twijfel kan gezegd worden dat een dergelijke bron niet onderdoet voor de stroom anonieme bronnen die doemscenario’s voorspellen. Mocht dit bericht echter niet genoeg hout snijden voor je, dan kan je altijd nog terecht bij Google waar nieuws over Apple gekoppeld is aan de koers van het aandeel en je dus bij elke stijging wel een goed nieuwsberichtje kan verwachten.

Reageer op artikel:
Steve Jobs is ‘Outrageously Healthy’
Sluiten