Statenweg
Statenweg Geruchten 4 januari 2009

Steve Jobs in de regering Obama?

Sinds de bekendmaking dat Steve Jobs geen keynote speech zal geven op MacWorld ’09, doen de wildste speculaties de ronde. Slechts twee dagen voor de aftrap van de beurs in San Francisco speelt Mac Soda met de gedachte dat Steve Jobs Apple wel eens zou kunnen verlaten voor een andere job, namelijk die van Chief Technology Advisor in de regering van Obama.

Klinkt dit als de meest onwaarschijnlijke voorspelling tot nu toe? Mac Soda noemt de volgende argumenten ter ondersteuning:

  • Obama is op zoek naar een visionair op het gebied van technologie voor deze nieuwe functie die hij zelf in het leven geroepen heeft. Steve Jobs heeft meerdere malen bewezen nieuwe ontwikkelingen zeer goed in te kunnen schatten.
  • Barack Obama heeft ieder lid van zijn nieuwe regering reeds benoemd, behalve zijn adviseur op het gebied van technologie. Volgens Mac Soda op verzoek van Steve, die het nieuws zo lang mogelijk geheim wil houden en het zelf wil aankondigen tijdens een verrassingsoptreden op MacWorld.
  • Steve Jobs is al jaren een supporter van de democratische partij. Hij is goed bevriend met Bill Clinton en Al Gore, die lid is van Apple’s Board of Directors.

Wat denk jij? Krijgen we aankomende dinsdag alsnog een ‘One More Thing’ van Steve himself? Lijkt die man op een spyshot van de voorbereidingen in het Moscone Center niet heel erg op Al Gore?

Reageer op artikel:
Steve Jobs in de regering Obama?
Sluiten