Steve Jobs geeft verklaring over zijn gezondheid, blijft aan als CEO

Door: Statenweg - 38 reacties

Zojuist is een persbericht gepubliceerd waarin Apple’s CEO Steve Jobs duidelijkheid schept over zijn gezondheidstoestand en de reden van zijn afwezigheid op MacWorld.

Steve Jobs schrijft dat hij lijdt aan een verstoorde hormoonhuishouding en een probleem met de opname van voedingsstoffen. Zijn gewichtsafname is een gevolg hiervan. Een relatief simpele behandeling is reeds ingezet. Zijn herstel zal tot het einde van de lente duren. Tijdens dit herstel zal hij aanblijven als Apple’s CEO.

Al maanden gaan geruchten dat de gezondheid van Steve Jobs zou verslechteren. Apple weigerde lange tijd in te gaan op dit onderwerp en deed het af als een privé aangelegenheid. Apple’s Board of Directors spreekt in een aparte verklaring vertrouwen uit in CEO Steve Jobs en stelt dat een eventueel vertrek van hem tijdig zal worden aangekondigd. Het bericht werd goed ontvangen door beleggers: het aandeel Apple steeg na opening van de beurs met 3,5%.

Lees verder voor het persbericht.

[textquote]Dear Apple Community,

For the first time in a decade, I’m getting to spend the holiday season with my family, rather than intensely preparing for a Macworld keynote.

Unfortunately, my decision to have Phil deliver the Macworld keynote set off another flurry of rumors about my health, with some even publishing stories of me on my deathbed.

I’ve decided to share something very personal with the Apple community so that we can all relax and enjoy the show tomorrow.

As many of you know, I have been losing weight throughout 2008. The reason has been a mystery to me and my doctors. A few weeks ago, I decided that getting to the root cause of this and reversing it needed to become my #1 priority.

Fortunately, after further testing, my doctors think they have found the cause — a hormone imbalance that has been “robbing” me of the proteins my body needs to be healthy. Sophisticated blood tests have confirmed this diagnosis.

The remedy for this nutritional problem is relatively simple and straightforward, and I’ve already begun treatment. But, just like I didn’t lose this much weight and body mass in a week or a month, my doctors expect it will take me until late this Spring to regain it. I will continue as Apple’s CEO during my recovery.

I have given more than my all to Apple for the past 11 years now. I will be the first one to step up and tell our Board of Directors if I can no longer continue to fulfill my duties as Apple’s CEO. I hope the Apple community will support me in my recovery and know that I will always put what is best for Apple first.

So now I’ve said more than I wanted to say, and all that I am going to say, about this.

Steve[/textquote]

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  Igor44

  Een goede manier om een einde te maken aan de geruchten. Ik ben blij dat hij aanblijft als CEO!:)

 • Profielfoto
  MrPeanut02

  Blij dat hij niet ernistig ziek is :D. Hopelijk is hij er wel tijdens de volgende keynote (op Rtl Z was hij net ook op het nieuws :P) ???

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Natuurlijk supporten we hem! All hail steve!

 • Profielfoto
  garenor

  Zo, zijn we ook weer gerust!

 • Profielfoto
  Maced.2

  zowww dat vervelende gerucht is ook weer de wereld uit.

  Thanks steve…:D :D :D

 • Profielfoto
  pieter78

  Heel goed om dit te lezen! :) En bedankt voor de link naar de Apple-site, dan weten we ook dat het authentiek is. Zal een hoop rust geven voor iedereen, en hopelijk een leuke show morgen.

  Maarre… wordt vervolgd? Hij zegt zelf -voorlopig- van niet! :sealed:

 • Profielfoto
  koen

  Misschien moet hij toch maar wat vlees eten? :sealed:

 • Profielfoto
  AST

  Goed nieuws!

 • Profielfoto
  beckie

  Biertje, Steve? CU @ OMT Holland House tomorrow:)

 • Profielfoto
  stel maar

  zo nu kan iedereen zijn aandelen terug kopen.
  http://twitter.com/kevinrose/status/1086413749

 • Profielfoto
  SebastienK

  Steve bevestigd de geruchten over zijn gezondheid en iedereen juicht alsof hij kerngezond is. ???

 • Profielfoto
  AdriaanB

  Steve: Als je dit leest:
  Beterschap!

  @ SebastienK: De oorzaak van zijn ziekte is bekend en te behandelen. Dan kan je toch gewoon heel blij zijn?

 • Profielfoto
  Delars

  Dat is erg geruststellend.:) Ben blij dat het goed te behandelen is.

 • Profielfoto
  iwaard03

  Wat mij vervelend lijkt is dat iedereen over je loopt te roddelen en dat je dan er toch voor moet kiezen om je hele hebben en houwen uit te moeten leggen.. omdat iedereen denkt dat je weggaat of dood gaat…:( …. Knap dat hij het heeft uitgelegd, maar eigenlijk had hij het niet hoeven doen in mijn ogen.

  ZO dat moest ik even kwijt

 • Profielfoto
  Rub3n

  kunnen de mensen weer slapen op dit forum… wat een onzin, tis maar een mens hoor..

 • Profielfoto
  SebastienK

  @ AdriaanB Ja hoor natuurlijk mag je nu al blij zijn maar ik zal pas blij zijn als in de lente hij ook effectief genezen is. Als je de oorzaak leest en zijn eetgewoonten bekijkt ben ik toch nog niet helemaal gerustgesteld.

 • Profielfoto
  pinkie

  en de aandelen zullen weer in waarde toenemen. Of zou dat niet de bedoeling zijn geweest van deze actie :O

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  TJa… de halve waarheid is ook een waarheid… en een leugen op zich…
  ik denk dat we met dit blij moeten zijn… en dat er niet meer in zit…

 • Profielfoto
  R-Flow

  Leuk hoor, al die Apple-fans die vanavond gelijk weer rustig slapen.:p

 • Profielfoto
  spacefreek

  Heel goed van Steve dat hij dit gedaan heeft:) Ik ben blij met het nieuws en kijk uit naar morgen! Het briljante brein van Steve zal wel weer iets leuks in petto hebben!

 • Profielfoto
  sannepanne

  Apple moet toch wel een ziek bedrijf zijn als het afhankelijk is van 1 man.:D

 • Profielfoto
  iLove

  Gelukkig eindelijk duidelijkheid!

 • Profielfoto
  roger767

  Ik kan zelf wel wat verstoorde hormoonhuishouding gebruiken nu de feestdagen achter de rug zijn.

 • Profielfoto
  Xcode

  Dat is goed nieuws, maar hij verklaarde eigenlijk al een tijdje geleden kerngezond te zijn. Maar je kan natuurlijk kan je onverwacht ziek worden. Dus dit bericht bevestigt het nog maar weer eens.

 • Profielfoto
  Yip

  Geweldig nieuws dit!

  Het aandeel Apple is alweer met 4,18% gestegen!

  :)

 • Profielfoto
  macpro

  En op de eerste zomerdag zal blijken dat hij nog 2375 gram te licht is en kelderen de aandelen opnieuw. ;)

 • Profielfoto
  JWB
 • Profielfoto
  Bor

  Prettig dit! Hopelijk wordt hij snel beter!

 • Profielfoto
  rdesign

  BETERSCHAP!

  Wat is het ook ’n held.:D

 • Profielfoto
  wolf305

  Gezien zijn medische voorgeschiedenis en zijn uitleg over een ‘hormonale disbalans’, zou de oorzaak mogelijkerwijs gelegen kunnen zijn in het hormoon “insuline”. Te weinig insuline veroorzaakt de ziekte “diabetes mellitus”. Wanneer er onvoldoende insuline aanwezig is, blijft er teveel suiker in het bloed aanwezig, en kunnen cellen die veel suiker nodig hebben hun werk niet verrichten. Om toch aan voldoende energie te geraken gaan die cellen eiwitten (of wel proteïnen) verbranden.
  De cellen geven aan dat er te weinig suiker aanwezig is intracellulair. Dus gaat het lichaam vet verbranden om suiker vrij te maken. Dus je valt af, en tevens verliest je lichaam (voornamelijk spierweefsel) eiwitten.

  Behandeling: De alvleesklier aansporen om meer insuline te produceren (via tabletten) of geregeld insuline injecteren. Een simpele, maar doeltreffende interventie methode.

 • Profielfoto
  jobz

  SMS Jobs Health naar 1008 en je krijgt *gratis* een dagelijkse update van ’s mans bloeddruk, hartslag, oortemperatuur en hormonale balans.

 • Profielfoto
  RowanW

  Ik ben blij dat OMT zelfs over een eigen ‘House M.D.’ beschikt. Was dat een DDx Bjorn?

  Tot voor kort was er niks aan de hand met Steve. Nu een wazige verklaring. Het halve verhaal vermoed ik zo.

 • Profielfoto
  wolf305

  RowanW, ik denk dat we niet op één lijn zitten.

  ———————————————————-
  Edit: en nu weet ik het zeker! We zaten niet op één lijn. Maar nu wel. Jij bedoelt met de wazige verklaring : de statement van Steve Jobs op Apple.com. Excuus voor mijn onderstaande woorden.
  ———————————————————-

  Je hebt zeker gelijk als je zegt dat dit het halve verhaal is. Ik ken Steve’s zijn medische achtergrond dan ook niet. Dit is puur speculatief.

  Ik heb alleen geprobeerd een medische verklaring te geven, met de voorhande zijnde gegevens, om zo aan de OMT-lezers begrijpelijk te maken wat wordt bedoeld met ‘hormone imbalance’ en ‘”robbing” me of proteins’.

  Na maanden van speculatie over zijn gezondheid en de huidige verklaring van Steve, is het (voor mij) een logische volgende stap om te verklaren, waarom Steve afvalt en hoe dit eventueel behandeld kan worden.

  In een ander daglicht: Stel je voor dat Steve bij zijn pancreastumor alleen had verteld dat hij een Whipple-operatie had ondergaan, dan was een logisch vervolg geweest om te verklaren waarom hij een ‘Whipple’ had ondergaan.

  Ten tweede wil ik opmerken dat mijn verhaal minder wazig is geschreven dan jij nu doet voorkomen.

  Maar ter verduidelijking: je pancreas (of alvleesklier) heeft verschillende functies. Eén van zijn functies omhelst de productie van insuline. Op het moment dat een deel van je pancreas wordt verwijderd, kun je je zo voorstellen dat deze minder efficiënt gaat functioneren. Dus minder productie van insuline. Insuline heb je nodig om suiker van de bloedbaan naar de cellen te transporteren. Te weinig insuline betekent te weinig suiker/energie voor de cellen om te functioneren. Dus je cellen gaan opzoek naar andere vormen van energie. Eiwitten (proteïnen) en vetten. Tel 1 en 1 bij elkaar op, en je snapt dat wanneer je die gaat verbranden voor energie, dat je deze (wanneer je ze niet in voldoende mate aanvult) dus netto verliest.

  Tevens is het zo, dat je pancreas ook enzymen produceert die eiwitten, vetten en suikers in het darmkanaal verteerd. Je begrijpt, dat als je een deel van je pancreas mist, dat dit ook minder functioneert. 1 + 1 = weinig opname, + veel verbranding = netto verlies eiwitten en vetten.

  Ik ben benieuwd naar je reactie.

  PS Dit alles ter verduidelijking en niet om je op de kast te jagen hoor :).

 • Profielfoto
  pitch

  eindelijk eens een nuttige reactie ! weer eens wat geleerd ! Thx Dr Blomberg

 • Profielfoto
  Igor44

  Bedankt voor je uitleg:) Ik ben het eens met pitch, weer eens wat geleerd. Achteraf allemaal best een logische opvolging van gebeurtenissen :).

 • Profielfoto
  dropshot

  Goede analyse van dokter Oetker hierboven.
  Volgens mij zal Steve de wereld eens wijs moeten maken dat Apple niet alleen bestaansrecht heeft vanwege 1 persoon, maar dat er meerdere mensen met visie rondlopen waar het bedrijf nog lang meevooruit kan. Anders krijg je inderdaad het gezeur bij iedere wind die de goede man maakt.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Nou we kunnen weer rustig slapen vanavond:P

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Het enige ongezonde aan dit verhaal is dat een bedrijf haar succes afhangt van één persoon, de CEO. Wanneer Jobs Apple verlaat en de aandelen in elkaar zakken ga ik meteen aandelen kopen. Zodra iedereen door heeft dat Apple meer is dan Jobs alleen, stijgen de aandelen weer net zo snel en verdien je dik aan al die poeha om niks… *gratis beleggingsadvies van Maddox;)