Statenweg
Statenweg Nieuws 5 januari 2009

Steve Jobs geeft verklaring over zijn gezondheid, blijft aan als CEO

Zojuist is een persbericht gepubliceerd waarin Apple’s CEO Steve Jobs duidelijkheid schept over zijn gezondheidstoestand en de reden van zijn afwezigheid op MacWorld.

Steve Jobs schrijft dat hij lijdt aan een verstoorde hormoonhuishouding en een probleem met de opname van voedingsstoffen. Zijn gewichtsafname is een gevolg hiervan. Een relatief simpele behandeling is reeds ingezet. Zijn herstel zal tot het einde van de lente duren. Tijdens dit herstel zal hij aanblijven als Apple’s CEO.

Al maanden gaan geruchten dat de gezondheid van Steve Jobs zou verslechteren. Apple weigerde lange tijd in te gaan op dit onderwerp en deed het af als een privé aangelegenheid. Apple’s Board of Directors spreekt in een aparte verklaring vertrouwen uit in CEO Steve Jobs en stelt dat een eventueel vertrek van hem tijdig zal worden aangekondigd. Het bericht werd goed ontvangen door beleggers: het aandeel Apple steeg na opening van de beurs met 3,5%.

Lees verder voor het persbericht.

[textquote]Dear Apple Community,

For the first time in a decade, I’m getting to spend the holiday season with my family, rather than intensely preparing for a Macworld keynote.

Unfortunately, my decision to have Phil deliver the Macworld keynote set off another flurry of rumors about my health, with some even publishing stories of me on my deathbed.

I’ve decided to share something very personal with the Apple community so that we can all relax and enjoy the show tomorrow.

As many of you know, I have been losing weight throughout 2008. The reason has been a mystery to me and my doctors. A few weeks ago, I decided that getting to the root cause of this and reversing it needed to become my #1 priority.

Fortunately, after further testing, my doctors think they have found the cause — a hormone imbalance that has been “robbing” me of the proteins my body needs to be healthy. Sophisticated blood tests have confirmed this diagnosis.

The remedy for this nutritional problem is relatively simple and straightforward, and I’ve already begun treatment. But, just like I didn’t lose this much weight and body mass in a week or a month, my doctors expect it will take me until late this Spring to regain it. I will continue as Apple’s CEO during my recovery.

I have given more than my all to Apple for the past 11 years now. I will be the first one to step up and tell our Board of Directors if I can no longer continue to fulfill my duties as Apple’s CEO. I hope the Apple community will support me in my recovery and know that I will always put what is best for Apple first.

So now I’ve said more than I wanted to say, and all that I am going to say, about this.

Steve[/textquote]

Reageer op artikel:
Steve Jobs geeft verklaring over zijn gezondheid, blijft aan als CEO
Sluiten