Smule beloont iPhone Ocarina fluiters met $1.000

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

Snule, de maker van het razendpopulaire iPhone-muziekinstrument Ocarina heeft de eerste winnaars gemaakt van de zelfuitgeschreven wedstrijd ‘This Contest Blows‘. Deelnemers legden hun beste muzikale creaties vast op video, soms met verbluffend resultaat.

Voor wie niet bekend is met Ocarina: het programma heeft nog het meeste weg van een digitale fluit. Door in de microfoon van de iPhone te blazen en één of meerdere knoppen op het scherm in te drukken kunnen tonen gemaakt worden. De muziek die je zo maakt is vervolgens live via internet wereldwijd hoorbaar.

Veel Ocarinaspelers komen niet verder dan een verzameling losse klanken, maar de winnaars van bovengenoemde wedstrijd laten zien dat het ook anders kan en hebben zo ieder $1000,- in de wacht gesleept. Mocht jij denken dat je nóg virtuozer kan Ocarina’en dan heb je geluk: de wedstrijd is met één maand verlengd met 5 x $1000,- in de prijzenpot. Succes!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Ouistiti

  Amen.

 • Profielfoto
  sir_huor

  Is het niet sMule? (eerste woord in de tekst)

  Greets

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik heb na lovende kritieken deze digitale blokfluit gekocht en vond er al na een minuut geen kont aan. Je voelt je toch een beetje in de maling genomen wanneer je staat te blazen op dat ding. Omdat het kan, wil nog niet zeggen dat het daardoor meteen geniaal is.. Maar goed, ieder zijn ding!

 • Profielfoto
  boriskiss

  Knap

 • Profielfoto
  RenderingRebel

  @ maddox:
  Dat is toch met elk instrument?? Je verwacht ook niet dat je de sterren van de hemel speelt 10 minuten nadat je een viool hebt gekocht:P

  Ik vind het echt een vette app! ;)

 • Profielfoto
  Aidovive

  Grappige app, leuk om even mee te spelen/pronken. Maar verder is het waardeloos :p

 • Profielfoto
  Bor

  Zo goed ben ik helaas niet. Het is wel een briljant programma.

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik kan ‘Happy Birthday’…:D Maar of ik daar prijzen mee ga winnen, nah. Denk het niet. (:

 • Profielfoto
  soulutions

  Tsgsss, in de maling genomen voor maar liefst 79 cent… ;)

 • Profielfoto
  bassmac

  Het is een blije mensen app.
  Je kunt iedereen zien en horen die op deze planeet op zijn fluitje blaast. Die zijn dus rijk en gelukkig want hebben een iPhone. Fijn om te zien dat niet iedereen verhongert of elkaar afmaakt, toch?