SEC start onderzoek naar verklaringen over gezondheid Steve Jobs

Door: Statenweg - 22 reacties

De Amerikaanse beursautoriteit SEC onderzoekt of Apple voldoende informatie heeft verstrekt aan haar aandeelhouders over de gezondheidstoestand van CEO Steve Jobs. Dat heeft een bron die anoniem wil blijven omdat het onderzoek niet openbaar is verklaard tegen persbureau Bloomberg. Doel van het onderzoek is te bepalen of informatie is achtergehouden en aandeelhouders daardoor zijn misleid. Het onderzoek betekent niet dat de U.S. Securities and Exchange Commission bewijzen heeft dat Apple verkeerd heeft gehandeld.

Beleggers maken zich sinds afgelopen juni zorgen over de gezondheid van Steve Jobs, die toen zichtbaar vermagerd het podium betrad. Apple is altijd terughoudend geweest met de informatie die het naar buiten bracht over Jobs’ gezondheid en deed de zaak af als een privĂ©aangelegenheid. Steve Jobs wordt gezien als de voornaamste aanstichter van Apple’s huidige succes. De koers van het aandeel Apple reageerde het afgelopen halfjaar daardoor sterk op geruchten rondom de gezondheid van de CEO.

Eerder deze maand maakte Steve Jobs bekend dat hij lijdt aan een verstoorde hormoonhuishouding en dat een simpele behandeling reeds was ingezet. Ruim een week later verklaarde Steve Jobs dat zijn gezondheidsproblemen complexer zijn dan gedacht en dat hij zijn functie als CEO tot het einde van juni zal overdragen aan COO Tim Cook. De vraag rijst of Apple al eerder op de hoogte was van de verslechterende toestand van Jobs’ gezondheid.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Nelson

  ik hoop dat ie snel weer beter wordt
  dus: “beterschap!”

 • Profielfoto
  Delars

  Beterschap Steve:)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Natuurlijk weten de Apple Cupertino medewerkers al lang dat Steve Jobs gezondheidsproblemen heeft. Moet dat dan meteen rond getoeterd worden ? Nee toch zeker. Apple is sterk en zelfstandig en er zijn geen sukkels aan de leiding.

 • Profielfoto
  Maced.2

  wat een gezeik zeg ..laat die man met rust

 • Profielfoto
  dre brettel

  Idd, richt een aparte fanboy website voor jobs op!

 • Profielfoto
  maclover111

  Kunnen ze Steve niet even met rust laten.
  wat een zeikerds.

 • Profielfoto
  araminta

  Zou het in de US illegaal zijn om ziek te zijn? Allemaal leuk en aardig, maar ik ben benieuwd aan welke regel de SEC dat wil ophangen. Laat ze de (fund of) hedge funds eens gaan controleren zeg..

 • Profielfoto
  Maced.2

  @dre Brettel.
  en alle Apple Fans ,die Steve willen steunen.
  http://www.adcommgroup.com/apple/

 • Profielfoto
  iSponge

  ’t probleem is dat dit 2 tegenstrijdige kanten heeft, prive vs. ‘zaken’.
  Binnen Apple wisten ze natuurlijk al langer van Steve’s gezondheidsprobleem, het feit dat ze besloten hebben daar lang niets over te zeggen word door de SEC onderzocht voor het geval Apple het expres gedaan heeft om hun aandeel niet te beĂŻnvloeden. Maja.. ‘k vind ook dat dit een prive aangelegenheid en dat de rest van de wereld geen zak aan gaat.

 • Profielfoto
  snipper

  Het gaat niet zozeer om meneer Jobs zijn gezondheid, maar of aandeelhouders van Apple bewust misleid zijn of niet. Vergeet niet dat het bedrijf een gigantische waarde vertegenwoordigd en dat allerlei mensen en clubs, van pensioenfondsen tot kleine beleggers hun spaargeld in AAPL aandelen hebben zitten.

  Zeggen dat er niets aan de hand is terwijl je weet dat je ziek bent is voor de CEO van zo’n beursgenoteerd bedrijf vast strafbaar. De vraag is of het te bewijzen is, zelfs als het waar is, omdat het nogal persoonlijke informatie is.

 • Profielfoto
  snipper

  iSponge was me net voor :P

 • Profielfoto
  brandfles

  Die aandeelhouders kunnen ook maar aan 1 ding denken………… geld :(

 • Profielfoto
  jan jansen

  Zouden ze zich niet beter bezig kunnen houden met iemand die 50 miljard dollar aan het jatten is op de NYSE dan iemand die ziek is lastig te vallen.

 • Profielfoto
  cupra

  Als Steve Jobs de “aanstichter” van het succes is, zullen de aandeelhouders juist blij zijn met Steve’s afwezigheid :

  Van Dale : aan·stich·ter de; m,v -s iem die iets slechts als eerste veroorzaakt

 • Profielfoto
  MrHammond

  Wat een gezeik weer over die stomme aandelen…

 • Profielfoto
  bassmac

  Ik dacht juist dat beleggers die zonder kennis van zaken wild speculeren op geruchten diegenen zijn die andere aandeelhouders misleiden. De eerste groep verkopers gewoon aanklagen, beste Amerikanen!

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Wat een bende belachelijke kapitalistische retards.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Zolang de shuffle in het bestuur transparant blijft hebben ze geen poot om op te staan. Dat Jobs als een icon en messias wordt gezien is niet de verantwoordelijkheid van Apple maar een nadeel (of voordeel) waarmee je moet leven als aandeelhouder..

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Apple is een beurs genoteerd bedrijf, SEC doet niet anders dan zijn plicht.

  Ook ik gun niemand dat hij of zij ziek is, en ik hoop dat het meer blablabla is dan dat hij werkelijk ziek is.

  Jobs is gewoon een mens en geen God, Apple is geen altaar of iets dergelijk.
  Je mag best wel fan zijn of hem steunen, maar hou alsjeblieft op om die man te aanbidden, toon wat zelf respect.

  Als iemand een vinger uit steekt naar Jobs of Apple, dan wordt er bij wijzen van spreken een terroristische aanslag op de desbetreffende persoon gepleegd.

  (ik zal nu wel verrot gescholden of vermoordt worden)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een onzin! Natuurlijk is Jobs heel belangrijk voor Apple, maar hij is volgens mij niet verplicht om jan en alleman maar op de hoogte te stellen van wat de dokter tegen hem heeft gezegd over zijn gezondheid. Dat is zijn eigen privacy.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Nee, hij is een hoge boom, en die vangen veel wind.
  Als hij een griepje heeft, dan maakt dat niet zo veel uit.
  Maar bij echte problemen moet Apple zich verantwoorde.

  Dat zijn regels die misschien kinderachtig zijn, maar in het verleden zijn er mensen geweest die de boel hebben belazerd.
  En daarom zijn er regels, hoe kinderachtig ze ook lijken.

 • Profielfoto
  Juch

  de hoeveelheid planken die misgeslagen worden…… ???