Statenweg
Statenweg Nieuws 21 januari 2009
Leestijd: 1 minuut

SEC start onderzoek naar verklaringen over gezondheid Steve Jobs

De Amerikaanse beursautoriteit SEC onderzoekt of Apple voldoende informatie heeft verstrekt aan haar aandeelhouders over de gezondheidstoestand van CEO Steve Jobs. Dat heeft een bron die anoniem wil blijven omdat het onderzoek niet openbaar is verklaard tegen persbureau Bloomberg. Doel van het onderzoek is te bepalen of informatie is achtergehouden en aandeelhouders daardoor zijn misleid. Het onderzoek betekent niet dat de U.S. Securities and Exchange Commission bewijzen heeft dat Apple verkeerd heeft gehandeld.

Beleggers maken zich sinds afgelopen juni zorgen over de gezondheid van Steve Jobs, die toen zichtbaar vermagerd het podium betrad. Apple is altijd terughoudend geweest met de informatie die het naar buiten bracht over Jobs’ gezondheid en deed de zaak af als een privéaangelegenheid. Steve Jobs wordt gezien als de voornaamste aanstichter van Apple’s huidige succes. De koers van het aandeel Apple reageerde het afgelopen halfjaar daardoor sterk op geruchten rondom de gezondheid van de CEO.

Eerder deze maand maakte Steve Jobs bekend dat hij lijdt aan een verstoorde hormoonhuishouding en dat een simpele behandeling reeds was ingezet. Ruim een week later verklaarde Steve Jobs dat zijn gezondheidsproblemen complexer zijn dan gedacht en dat hij zijn functie als CEO tot het einde van juni zal overdragen aan COO Tim Cook. De vraag rijst of Apple al eerder op de hoogte was van de verslechterende toestand van Jobs’ gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.