QuickTime 7.6 nu beschikbaar

Door: Statenweg - 11 reacties

Apple heeft zojuist een nieuwe versie van QuickTime vrijgegeven. Versie 7.6 belooft een betere betrouwbaarheid, compatibiliteit en veiligheid.

De update verbetert de kwaliteit van de single-pass H.264-codering en de betrouwbaarheid bij het afspelen van Motion JPEG-media. Op het gebied van audio is de natuurgetrouwheid van de AAC-codering en de mogelijkheid om audiotracks van videobestanden in het MPEG-formaat te exporteren verbeterd. Ook werkt het programma nu beter samen met iChat en Photo Booth.

De update is beschikbaar via ‘Software Update’ in MacOSX.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Napsju

  En dat noemen ze een ‘major’ update?

 • Profielfoto
  AdriaanB

  ik hoop dat deze update van QuickTime beter is, want met QuickTime kan je eigenlijk geen reet, de meeste movie-formats worden niet (standaard) ondersteund. Vooral als je HD content gaat bekijken crasht hij vaak!

  We zullen kijken hoe deze versie het doet…

 • Profielfoto
  MetalG

  als ik deze update doen, werkt perian, en flip4mac dan nog?

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @AdriaanB: Quicktime is bewust voor MPEG bestanden gebouwd, en niet voor divx en xvid etc. Dat Quicktime crasht dat ligt hem aan de plugins die jij gebruikt, en dat jij er geen reet mee kunt ligt hem aan het feit dat je quicktime niet daarvoor gebruikt waar hij voor is gebouwd.

  Als je een videoplayer zoekt die alles afspeelt, dan moet je eens naar VLC kijken.

 • Profielfoto
  sven-

  Wanneer gaan ze nou eens al die formaten ondersteunen waar je nu nog steeds Perian voor nodig hebt !? ???

 • Profielfoto
  Jpunt

  Waarom klagen als je Perian hébt?

 • Profielfoto
  W0utR

  Quicktime is toch een geweldig programmatje, met de nodige plugins speelt het gewoon alles af.

  Dan kan je ook gewoon films in front row bekijken wat vrij handig is

 • Profielfoto
  jakeh

  Quicktime is wat mij betreft even waardeloos als mediaplayer van windows : veel crashes en kan met weinig bestanden overweg. Is er iemand die wel Quicktime verkiest boven VLC???

 • Profielfoto
  Jello

  Ik verkies QuickTime boven vlc voor veel redenen,

  Vlc is brak, probeer maar eens de trackzone te wijzigen als je een divx speelt ofzo…. Crashhhhhhh

  Neen, hier alles met QuickTime, snel gestart, speelt alles (met de goede plugins) en kan het beeld veel beter weergeven!

 • Profielfoto
  AdriaanB

  @ petethefreeze:
  Ik weet heel goed dat QuickTime alleen voor Mpeg is, maar dat slaat toch nergens op: een media player maken die alleen maar een handjevol formaten aankan?
  Daarom gebruik ik ook voor bijna alles VLC (Plex voor HD .mkv), maar ik gebruik liever gewoon de software van Apple, begrijp je?

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik ben heel tevreden over QT met de juiste plugins, perian en flip4mac, speelt hij bijna alles af, behalve .mkv helaas, en crashen, dat gebuerd maar weinig bij mij dus geen idee wat er bij jullie allemaal misgaat hoor.