Premium games section in App Store

Door: Statenweg - 15 reacties

Apple ziet de iPhone en de iPod touch graag als gameplatform dat de concurrentie kan aangaan met de Nintendo DS en Sony’s PSP. Grote gamestudio’s hebben inmiddels een aantal van hun succesvolle titels uitgebracht voor de iPhone, maar de games zijn momenteel te weinig zichtbaar doordat ze verdrinken in het enorme aanbod van eenvoudige spelletjes die niet hoger geprijsd zijn dan enkele euro’s.

Het gerucht gaat dat Apple van plan is een aparte afdeling te openen in de App Store voor premium games van grote studio’s die voor $19,99 verkocht zullen worden. Hiermee wil het de bekende titels onder de aandacht brengen. Daarnaast zal deze maatregel grote studio’s aanmoedigen meer games voor de iPhone en de iPod touch uit te brengen doordat ze ervan verzekerd zijn dat deze voor een hogere prijs verkocht kunnen worden. Het ontwikkelen van de geavanceerde games gaat vaak gepaard met hoge investeringen. Ook zullen de studio’s de prijzen in lijn willen houden met de andere platforms.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iSneaker

  Als er dan ook volwaardige games worden uitgebracht. Ik heb bomberman gekocht voor 8 euro; en deze was zo uitgespeeld. Laat ze maar een game maken van een paar honderd MB; je iphone heeft GB zat! Ik koop geen dure games meer totdat ze volwaardig zijn.

 • Profielfoto
  jermain

  Payback? 221mb lijkt op GTA:D 5,50:p

 • Profielfoto
  sven-

  SneakerStyle schreef: “Je iPhone heeft GB zat!”

  Oh ja? Hangt er nogal vanaf hè. Als jij veel muziek hebt en al deze muziek op je iPhone wilt hebben, dan zal je weinig ruimte overhouden voor spellen e.d.

 • Profielfoto
  jobz

  Ik ken het gerucht. Eerste game wordt “copy paste” van EA. Kost $ 29,99 of € 22.95. ;)
  Nee hoor, strak plan. Maar de beste games zijn natuurlijk de simpele : Removem Free, GT Ferrari, de Blob.

 • Profielfoto
  jeroentje

  Slimme zet van Apple, vraag me alleen af ze ook look a like games hier door gaan weigeren.. ???

 • Profielfoto
  Jeordy

  Nu nog de sectie Premium Navigation alwaar TomTom zijn software kan aanbieden en we zijn op de goede weg.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed idee. Zelf speel ik bijna nooit spelletjes, maar voor veel jongeren maakt het de iPhone,iPod touch nog aantrekkelijker en zo wordt de concurrentie met de PSP en Nintendo DS echt aangegaan

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Goed idee, wel veel te duur! Ze moeten nu niet gaan piepen dat het ontwikkelen zo duur is. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat tijdens een keynote een paar stagelopers in een paar dagen een topgame konden bouwen. It’s amazing!!

 • Profielfoto
  Regex

  Geen enkele normale game is speelbaar (touchscreen sucked redelijk voor games) op een iPhone, ik vind dan ook leuk om eens te proberen maar niet serieus een gameplatform te noemen.

 • Profielfoto
  Didier

  @Regex,
  Dat ben ik niet met je eens, kijk eens naar de Nintendo DS die heeft ook een touchscreen. En dat loopt als een trein.

  Als Apple echt de wil gaan concurreren met Sony en Nintendo zullen ze het zeker moeilijk krijgen. Maar ze maken wel een kans. Kijk eens hoe alle apps nu gedistribueerd worden. Dat is toch fantastisch, je hoeft de deur niet meer uit. De winkel is 24/7 geopend. En daarbij, de iPod touch en zeker de iPhone, het zijn alleskunners! Het is muziek, internet en zoveel meer!

 • Profielfoto
  Regex

  @Didier

  Dat is geen vergelijking…. de NDS kan je op de mm nauwkeurig bedienen op het touchscreen met je pennetje… doe jij met je vingers niet na.

  Plus 90% van de games speel je op de NDS met de knoppen. En die mist de iPhone dan ook.

  Apple kan zich beter focussen op een iPhone die apps als bv een SIP/VOIP in de achtergrond kunnen laten draaien, een normale GPS aware routerplanner als TOMTOM, copy and paste of iets simpels als searchable mail.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  *Sluit zich aan bij Regex..

 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl
 • Profielfoto
  R-Flow

  @SneakerStyle
  Het aantal MB van een spel zegt voor de rest weinig over de hoeveelheid levels. Een gemiddeld Nintendo DS spel komt zelden boven de 64 MB uit.

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik vind $19,99 nog steeds te veel dan. Hou het dan van 5 euro tot 10 euro ofzo… Maar Bejeweled 2 is nog steeds het leukst :) .