Podcastapplicatie alsnog toegelaten tot App Store

Door: Statenweg - 3 reacties

Een paar maanden geleden werd de applicatie Podcaster geweigerd in de App Store. De applicatie, die het mogelijk maakte podcasts vanaf de iPhone te zoeken en te downloaden, zou qua functionaliteit deels overlappen met bestaande functies op de iPhone. Op dat moment beschikte het toestel echter nog niet over de mogelijkheid om podcast-afleveringen te beluisteren, zonder tussenkomst van iTunes op de Mac of PC. Deze functie voegde Apple pas later toe met de komst van firmware 2.2.

Apple heeft de podcastapplicatie nu alsnog toegestaan, weliswaar in een afgeslankte vorm en onder een andere naam. Het programma is verschenen onder de naam Rss Player en beschikt niet langer over de mogelijkheid om te zoeken naar podcasts. Dat betekent dat de gebruiker handmatig het adres van de podcasts dient in te voeren, waardoor de applicatie een stuk minder gemakkelijk in gebruik is. Het enige voordeel dat het biedt ten opzichte van de standaard mogelijkheid om podcasts te downloaden op de iPhone is dat er geen sprake is van een limiet van 10 MB. Dit kan uitkomst bieden wanneer je videoafleveringen wilt bekijken.

Het is niet duidelijk of Apple de applicatie alsnog heeft toegelaten in de App Store door de wijzigingen in naam en mogelijkheden of dat er sprake is van een versoepeling van het toelatingsbeleid. Eerder deze maand stond Apple ook al browsers toe die kunnen dienen als alternatief voor de standaard aanwezige Safari-browser.

Rss Player is te koop voor €1,59.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  martijnonline

  Hopen dat meer apps de weg naar de App Store vinden. Er staan er nog een hele hoop te wachten zonder dat ze weten waarom hun app niet in de Store te vinden is.

 • Profielfoto
  mblokhuis

  Leuk dat er een plaatje van Leo Laporte’s “The Tech Guy” Bij staat. Al had ik eerder een afbeelding van “TWIT” of “MacBreak Weekly” gekozen.

  Voor de die-hard Leo fans, vanavond rond 20:00 uur Live recording van MacBreak Weekly op:

  http://live.twit.tv/

 • Profielfoto
  Лукас

  Leo is geniaal!:D