Statenweg
Statenweg Nieuws 10 januari 2009

Phil Schiller: ‘Macworld valt ongunstig’

Vorige maand maakte Apple bekend dat Macworld ’09 de laatste keer is dat het bedrijf op deze jaarlijkse beurs in San Francisco vertegenwoordigd zal zijn. David Pogue kreeg de gelegenheid om marketing director Phil Schiller na afloop van zijn keynote speech een aantal vragen te stellen over dit besluit.

Schiller herhaalde de officiële verklaring van Apple, waarin het bedrijf te kennen gaf dat ze haar klanten steeds meer via andere wegen bereikt, zoals de populaire Apple Stores. De kosten en voorbereidingen van de aanwezigheid op Macworld wegen niet langer op tegen de baten. Hij voegde daar echter aan toe dat Macworld erg ongunstig valt als gekeken wordt naar de tijdlijn waarop Apple nieuwe versies van haar producten gereed heeft.

Nieuwe iPod’s worden doorgaans geïntroduceerd in oktober, iLife en iWork krijgen meestal rond maart een update en de productcyclus van de iPhone zou in juni eindigen. Daarnaast zijn de periode voorafgaande aan de feestdagen (november) en de periode waarin de scholen weer beginnen (einde zomer) belangrijke momenten voor productupdates. Doordat deze momenten veelal vastliggen is het voor Apple lastig om toch tijdens Macworld in San Francisco, die in januari plaatsvindt, belangrijke productaankondigingen te doen.

Afgelopen week had OMT een interview met David Poque met zijn reactie op iWork ’09, iLife ’09 en de nieuwe 17″ MacBook Pro die Phil Schiller afgelopen dinsdag tijdens zijn keynote speech aankondigde.

Reageer op artikel:
Phil Schiller: ‘Macworld valt ongunstig’
Sluiten