Papermaster bij Apple aan de slag als hoofd iPod- en iPhone-hardware

Door: Statenweg - 2 reacties

Vandaag heeft Apple aangekondigd dat Mark Papermaster vanaf 24 april aan de slag zal gaan als Vice President of Devices Hardware Engineering. In deze positie zal hij leiding geven over de iPod en iPhone hardware engineering teams. Hij volgt hiermee Tony Fadell op die afgelopen herfst zijn vertrek aankondigde.

Papermaster werd in oktober verhinderd voor Apple te werken doordat zijn oud-werkgever IBM een rechtzaak tegen hem begon. IBM wilde de overstap voorkomen en beriep zich op een bepaling in het arbeidscontract waarin staat dat het tot een jaar na vertrek niet toegestaan is om voor een concurrent te werken. In december bepaalde de rechter dat Papermaster niet voor Apple mocht werken zolang het conflict voortduurt. Apple stelt in het persbericht dat het conflict tussen Papermaster en IBM nu is opgelost.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Simon90

    IBM kan je ook geen concurrent noemen. :p

  • Profielfoto
    Pappapaul

    En dan maar snel aan de slag! We verwachten weer mooie dingen.