Obama’s inauguratie op je iPhone

Door: Jan David Hanrath - 8 reacties

Onze vrienden van Ustream, die altijd onze live OMT-uitzendingen verzorgen, zijn ook vrienden van President-in-spé Barack Obama. Afgelopen twee jaar heeft Ustream in samenwerking met Obama’s campagne team al zijn speeches live gestreamd.

Maar Ustream heeft iets nieuws. Op 20 januari hoef je niet in Washington te zijn of thuis te blijven om de inaugurele rede van Barack Obama te kunnen bijwonen. Het bezitten van een iPhone is voldoende! Ustream heeft namelijk een app bij Apple in de wachtrij staan dat Ustream live streams kan weergeven op je iPhone via Wifi of 3G.

Nog spannender is de tweede Ustream-applicatie die er aan komt: een programma waarmee je live kunt streamen naar Ustream vanaf je iPhone. Op zich niets nieuws want dat kan Qik ook, maar voor Qik moet je een jailbreak uitvoeren. Apple staat het programma namelijk niet toe in de App Store. Ustream zegt te verwachten dat Apple hun applicatie wel zal toestaan. Reden genoeg voor One More Thing om Ustream oprichter Brad Hunstable te vragen waarop zijn optimisme is gebaseerd.

Brad Hunstable: “We hebben nauw samengewerkt met Apple op een aantal van onze iPhone apps om zeker te zijn dat ze aansluiten bij hun richtlijnen. Daarnaast heeft Ustream nooit programma’s aangeboden buiten het proces van Apple om (via Installer of Cydia).”

OMT: “Hoe heeft Apple gereageerd op de streaming app? Zijn ze er blij mee?”

Brad Hunstable: “De gesprekken die we hebben gehad waren veelbelovend, ja.”

OMT: “Hoe krijg je het voor elkaar om een evenement als de inaugurele rede van Obama goed te streamen?”

Brad Hunstable: “Ustream is de enige live website die heeft bewezen grote evenementen als Obama’s overwinningsspeech (1 miljoen kijkers) en de Republikeinse Nationale Conventie (embedded via Google News, 7 miljoen kijkers) betrouwbaar te kunnen streamen. We zijn dus zeer goed voorbereid op 20 januari.”

OMT: “Wanneer komen de apps beschikbaar in de App Store?”

Brad Hunstable: “De afspeelapplicatie komt kort voor 20 januari beschikbaar. De applicatie waarmee je zelf kunt streamen vanaf je iPhone komt waarschijnlijk een paar dagen later.”

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Gaan we downen!

 • Profielfoto
  diotav

  De laatste OMT livestreams waren daarentegen geen succes via Ustream?!

 • Profielfoto
  Neptunus

  Daar kijkt ook een veelvoud van 7 miljoen mensen naar.:)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ben benieuwd! Eindelijk video op de iPhone. Pionier Qik zal flink balen dat ze alsnog de App Store boot missen.

 • Profielfoto
  maartenmstr

  net nu ik ustream verlaten heb en maar mogulus ben gegaan:(

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tja het is nog 2 nachtjes slapen en nog steeds is die app er niet!!

 • Profielfoto
  diotav

  Hij staat nu in de store. Mooie app!

 • Profielfoto
  Chingon

  Kan niet over 3G. Bummer!