Keynote Remote: bedien je presentatie met de iPhone

Door: Statenweg - 32 reacties

Gisteren kondigde Apple samen met Keynote ’09 een nieuwe applicatie aan voor de iPhone en de iPod touch waarmee presenteren kinderspel wordt.

Met Keynote Remote kun je eenvoudig op afstand je presentatie bedienen op de iPhone. In portrait mode zie je de huidige slide inclusief notities. Draai je de iPhone naar landscape mode, dan verschijnt naast de huidige slide een preview van de volgende slide. Om naar de volgende (of de vorige) slide te gaan maak je eenvoudig een ‘swipe’ beweging in de gewenste richting op het touch screen van de iPhone.

Het programma maakt gebruik van een Wifi-verbinding en werkt alleen in combinatie met Keynote ’09 dat een onderdeel is van het gisteren gelanceerde iWork ’09.

Keynote Remote is nu verkrijgbaar in de AppStore voor €0,79.


Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  error

  Ik heb er al even mee zitten spelen… superhandig!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Als er een wifi-netwerk is waar je mee kan verbinden wel ja. Dus op school kan ik er niks mee doen. Dan maar de gewone afstandsbediening.

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ mondo generator
  elke draadlose airpot kaart in een laptop heeft de mogelijkheid om een eigen netwerk uit te zenden… dus je hebt er wel degelijk wat aan….

 • Profielfoto
  Statenweg

  @MoNdO GeNeRaToR: Heb je geen Airport Express in je Macje waarmee je even een Wifi-verbinding opzet tussen je Mac en iPhone of iPod touch?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dat wist ik niet. Dan zal ik het maar eens proberen.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  De gewone afstandbediening vind ik beter. Een iPhone in je hand tijdens het presenteren belemmert je non-verbale communicatie.
  Daarnaast staat de laptop voor je waarom gekeken kan worden.

  Wel een leuke gadget. Ook als je je afstandsbediening bent vergeten of het ineens niet doet.

 • Profielfoto
  jobz

  “werkt alleen in combinatie met Keynote ’09”

  Wat een Microsoft-actie om dit alleen met nieuwe software te laten werken. &*&^$%^!!

 • Profielfoto
  MarvinE

  Heb ‘m vanmiddag gehaald en er beetje mee gespeeld. Super tof! 80 euricent is een koopje, en je haalt het er zo uit als je zo een toffe presentatie kunt maken;)
  Vooral leuk om aan je vrienden te laten zien (lees: pochen :D)

 • Profielfoto
  wjzijderveld

  @jobz op woensdag 7 januari 2009 18:50
  En weer uitademen, adem innnnnnnnnn en weer uiuiuiuiuit. En weer innnnnnnnnnn en weer uiuiuiuit

 • Profielfoto
  Chorizo

  @steve werk
  en hoe doe je dat dan juist? Want dat lijkt me wel interessant.

  Het is alsof Apple zo stilletjes aan een iphone alternatief probeert te bieden voor Remote Buddy, eerst met de remote voor itunes en nu voor keynote…:D

  http://www.iospirit.com/index.php?mode=view&obj_type=infogroup&obj_id=24&sid=8779932Gca76d90ae212cbd5

 • Profielfoto
  jobz

  @wj. Toch niet Zijderveld van “De Wegwijzer” he? Als dat zo is, denk er dan maar wat gevloek bij. :p :p

 • Profielfoto
  ctxppc

  @jobz: je hebt groot gelijk! dit klein handigheidje heeft niet een volledig nieuw versie nodig, net zoals iTunes 7 en Remote App!

 • Profielfoto
  rdesign

  Kan dit met elk wifi netwerk? Want de remote werkt ook niet via mijn wifi, dus hier zal ik wel weer Airport voor nodig hebben. :

 • Profielfoto
  fuen

  Echt niet? Lijkt me sterk dat je hier een AirPort voor nodig zou hebben hoor…

  Anyway, handige app, maar ik houd nooit een presentatie.

 • Profielfoto
  Patrock

  Als het ook op 802.1X verbindingen (Eduroam) werkt, dan is het wel handig, morgen maar even testen:)

 • Profielfoto
  hennep

  gewoon gratis maken dit soort apps, stimuleert de verkoop van iwork 09 en verkleint de kans op concurerende apps (al zal dit vast wel zijn uitgesloten in een developers agreement).

  79 cent is wel een koopje, maar voor 100 van die koopjes, koop jij gewoon een nieuw ilife pakket:) psychologische prijzen zijn het. let op de kleintjes!!!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik heb um ook! Erg leuk!

 • Profielfoto
  binaries4me

  mensen je kan toch een eigen netwerk met je mac op zetten dus niks problemen met netwerken van derden. :sealed:

 • Profielfoto
  Rivanov

  Hoe doe je dat dan? ???

 • Profielfoto
  Festinger

  Een nuttige mogelijkheid zo’n afstandsbediening, maar verre van innovatief. Met applicaties zoals Salling Clicker kan dit (via bluetooth bijv) al jaren. Ik bediende enkele presentaties met een oude bekraste Nokia 6230 (2004). Eigenlijk had het bij de Apple iPhone allang standaard aanwezig moeten zijn.

 • Profielfoto
  niels

  @binaries4me: dat is natuurlijk wel een beetje omslachtig. via bluetooth verbinding maken met de Mac werkt veel directer. je zult maar op presentatie zijn bij een bedrijf zonder draadloos netwerk, of eentje met een 802X-dinges beveiliging. wat een gedoe.

  overigens vind ik de hele app maar niks. om de notities te lezen moet je je iPhone dichtbij houden en ernaar kijken.. leuk voor je publiek. ook voor swipen moet je ‘meer’ kijken dan voor een klikje op een afstandsbediening.

  de app ondersteunt ook geen accelerometer. beetje jammer. Hoewel het enerzijds logisch is (tijdens je presentatie loop je misschien) is het ook weer niet logisch (als je met je iPhone op straat loopt kan je ook bijna onmogelijk de rotatie veranderen zonder stilte gaan staan.

  ik hoop daarom op een snelle versie 2.0 met
  – bediening door slide én controls (ala de video player of foto’s bekijken)
  – ondersteuning voor accelerometer
  – bluetooth ondersteuning (omdat elke mac dat heeft, of een andere praktische oplossing voor het probleem bij geen aanwezige Wifi)

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik ben een groot Keynote-gebruiker en -fan, en heb het nieuwe appje dus zojuist gedownload om te testen, maar ook ik vind de bediening via de iPhone maar niks. De iPhone is veel te groot om als remote te bedienen, en veel te klein om de bullet points van je slides van af te kunnen lezen. En het vasthouden en tegelijkertijd swipen door de slides is een erg onnatuurlijke beweging, als je aan het presenteren bent. Ik denk dat het gebruik van een iPhone er ook voor zorgt dat de aandacht van je publiek wordt afgeleid van de inhoud van je presentatie.

  De ouderwetse kleine Apple IR remote werkt eigenlijk feilloos, je kan je slideshow er onopvallend mee bedienen. Dus die blijf ik gewoon gebruiken.

 • Profielfoto
  Jan van Arkel

  Schandalig.

  Apple heeft dit één op één gejat van een developer.
  Die is het dan ook terecht behoorlijk oneens met deze ontwikkeling.

  Zie: http://www.wooji-juice.com/products/stagehand/

 • Profielfoto
  gire

  De iPhone vind ik wel aardig werken, nog even mee oefenen.

  Heb vanavond een presentatie vanuit Keynote ’09 naar iWork.com geupload. Geweldig. Nu wordt samen werken aan een presentatie nog gemakkelijker!

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Die app zou gratis bij Keynote 09 moeten zitten.

 • Profielfoto
  nan03

  Je moet een ad-hoc netwerk aanmaken en dat kan je alleen beveiligen met WEP dus als tijdens je presentatie je afstandsbediening niet meer werkt of iemand je computer overneemt, dan weet je waar dit door komt.

 • Profielfoto
  jeroentje

  Ik ben het cloudsurfer eens, 79 euro vragen voor een software pakket.. en nog eens 0,79 euro voor een app…

  Volgens mij gouwe business, 9 van de 10 kopers koopt hem alleen maar om het uit te proberen… en doet er vervolgens later niks mee.

 • Profielfoto
  Buzz

  Jan van Arkel: Ik zie helemaal niet de verontwaardiging op de pagina van Stage Hand waar jij naar linkt. Ze vinden het ‘flatteringly similar’, en ze vinden hun eigen app beter, dus ze vatten het volgens mij juist sportief op. En waarom ook niet? Het is immers helemaal niet zo’n nieuw idee. Zoals hierboven al aangegeven kan iets soortgelijks al vele jaren met o.a. Salling Clicker.

 • Profielfoto
  athens

  Schandelijk dat je nog € 0,79 moet betalen voor de applicatie.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik vind de reacties over de prijs wel het allergrappigst. Vooral als je je bedenkt dat ze afkomstig zijn van mensen die al op zijn minst €880 over hebben gehad voor de combinatie van iWork ’09, een iPhone en een 2-jarig T-Mobile abonnement. Stel dat de remote app gratis zou zijn geweest, maar dat iWork en/of de iPhone 1 Euro duurder zouden zijn geweest. Had je je er dan ook zo over opgewonden? Je was dan wel nóg meer geld kwijt geweest.

  Ik denk dat Apple gewoon de minimumprijs van de App store vraagt om te voorkomen dat mensen die Keynote niet eens gebruiken de app voor niks gaan downloaden. Vergeet ook niet dat de bandbreedte van de App store en het ontwikkelen ervan en van deze remote app en de koppeling met Keynote gewoon geld hebben gekost bij Apple. Ze stellen de App store gratis ter beschikking voor de ontwikkelaars van gratis apps, omdat ze het terug verdienen met de verkoop van iPhones, en in mindere mate ook met de betaalde apps.

 • Profielfoto
  macmartijn

  Werkt ie ook met Bluetooth? want in mijn collegezalen heb ik geen draadloos ontvangst….

 • Profielfoto
  jobz

  @ Buzz_D. Ik draai jouw redenering om. Gnireneder! Hoe raar is het als je 880 euro betaalt voor een systeem, dat je dan nog 79 rotcenten moet bijlappen voor een simpele applicatie. Die ook nog alleen maar werkt op de laaste versie. Heel raar.

  Het is alsof je een Porsche 911 koopt en moet bijbetalen voor het benzineklepje. (rare vergelijking).

  Nee, er is maar één bedrijf dat dat doet : Apple. Zelfs Microsoft zou dat niet durven.

  Enne : @ Macmartijn : nee werkt niet met Bluetooth. Daarvoor moet je de Bluetooth upgrade kit kopen. Kost 880 euro. :p ;)