Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 21 januari 2009
Leestijd: 1 minuut

iWork ’09 nu zonder registratiecode

iWork ’09, de zo flitsend door ons aller Phil Schiller geïntroduceerde suite van kantoorapplicaties, bevat in ieder geval één reële verbetering: de versie van de software die je in een doosje in de winkel koopt, vraagt bij installatie niet langer om een serienummer.

Het gemak dient de mens – en nu dus ook degenen die nog wel eens een illegaal kopietje uit torrentland plegen te trekken. Of Apple hiermee een bredere verspreiding van de software (en daarmee wellicht meer belangstelling voor de online services van iWork.com) wil bewerkstelligen of domweg genoeg had van het gezeur van klanten over verloren codes, blijft vooralsnog onduidelijk.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Bovendien zijn Apple-gebruikers die zinvolle toepassingen hebben voor Pages, Numbers of Keynote nette mensen die met genoegen de bescheiden somme gelds fourneren waar Apple voor het gebruik van de programmatuur om vraagt.

Toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.